ΟΙ

5

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ

ΑΣΚΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ

ΔΥΝΑΤΗ

ΠΛΑΤΗ

DEADLIFTS

Υπάρχουν καλές ασκήσεις, υπάρχουν πολύ καλές ασκήσεις και μετά υπάρχουν τα… deadlifts. Με εξαίρεση ίσως τα squat και τα επολέ, δεν υπάρχει ίσως καμία άλλη άσκηση που με τόση οικονομία κίνησης γυμνάζει μονομιάς ολόκληρη την πλάτη, ώμους, χέρια και σχεδόν τους μισούς μυς των ποδιών.

EΛΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΖΥΓΟ

Είναι η πιο απλή και συνάμα πιο δύσκολη άσκηση που μπορείς να κάνεις για την πλάτη. Και αυτό διότι οι έλξεις στο μονόζυγο αποτελούν την σημαντικότερη ένδειξη μυικού συντονισμού σε έναν αθλούμενο, καθώς για να εκτελεστούν θα πρέπει να δουλέψουν ταυτόχρονα όλοι οι μύες του κορμού και των άνω άκρων.

ΣΚΥΦΤΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ

Δεν συγκαταλέγεται αδίκως στις θεμελιώδεις "big five" ασκήσεις του bodybuilding. Η σκυφτή κωπηλατική, όταν εκτελείται σωστά, μπορεί να είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές ασκήσεις για το χτίσιμο μιας δυνατής και ογκώδους πλάτης. 

EΛΞΕΙΣ ΣΤHN ΤΡΟΧΑΛΙΑ

Αφού έχεις ολοκληρώσει ένα δυνατό σετ έλξεων στο μονόζυγο, άλλαξε την λαβή στην τροχαλία σε ένα V-bar και εκτέλεσε 3 δυνατά σετ έλξεων με κλειστή λαβή που στοχεύουν σε όλες τις μυικές ομάδες της άνω πλάτης.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΑΒΗ

ΧΑΜΗΛΗ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗ

Η χαμηλή κωπηλατική είναι ένα όργανο που δεν λείπει από κανένα γυμναστήριο και για έναν καλό λόγο: Για να μην ξεχνάς να την κάνεις στο τέλος μιας καλής προπόνησης για πλάτη. Στοχεύει ιδιαίτερα τον πλατύ ραχιαίο αλλά και την κάτω μοίρα των τραπεζοειδών.

ΚΛΕΙΣΤΗ ΛΑΒΗ

Bonus πρόγραμμα

Προπόνηση για μια δυνατότερη και μεγαλύτερη πλάτη