ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές και άρθρα διατροφικής γνώσης, αθλητικής διατροφής, συνταγών και συμπληρωμάτων

μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής

10 αβάσιμοι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής

Μύθος 6: Τα συμπληρώματα χτίζουν μυς ακόμα και αν δεν ασκείσαι

Αυτό και αν είναι εξωφρενικό! Τα συμπληρώματα ενώ είναι σε θέση να βελτιώσουν τη γενική υγεία σας, να καταπολεμήσουν το άγχος, να βελτιώσουν την ποιότητα του ύπνου, να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα, να σας δώσουν ενέργεια και συγκέντρωση και να σας βοηθήσουν στη μυϊκή αποκατάσταση μετά από μια έντονη προπόνηση, δεν είναι μαγικά χάπια που μπορούν να σας μετατρέψουν σε επαγγελματίες bodybuilder. Αν δεν κάνετε δουλειά στο γυμναστήριο… τίποτα δεν σας σώζει!

Μύθος 7: Τα συμπληρώματα προκαλούν πολλές παρενέργειες

Η πλειοψηφία των συστατικών που περιέχονται στα συμπληρώματα διατροφής βρίσκονται φυσιολογικά στο ανθρώπινο σώμα, ή στα τρόφιμα που τρώμε. Οι εταιρίες που τα παράγουν αναγκάζονται να περάσουν από αυστηρούς ελέγχους ποιότητας πριν διαθέσουν ένα νέο προϊόν για κατανάλωση. Σίγουρα δεν θα ήθελαν σε καμία περίπτωση μαζικές μηνύσεις από δυσαρεστημένους καταναλωτές… Η σωστή συμπλήρωση παράγει πολύ ελάχιστες ως καθόλου παρενέργειες.

Μύθος 8: Η χρήση κρεατίνης προκαλεί μυϊκές κράμπες

Γενικά υπάρχουν μύθοι και μύθοι για την κρεατίνη. Μερικοί λένε ότι προκαλεί ζημιά στο συκώτι, άλλοι στα νεφρά κοκ. Όπως και όλοι οι υπόλοιποι, έτσι και αυτός ο μύθος έχει επίσης μελετηθεί και αποδειχθεί ότι είναι λανθασμένος. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι οι αθλητές που συμπληρώνουν τη διατροφή τους με κρεατίνη έχουν στην πραγματικότητα λιγότερες μυϊκές κράμπες, τραβήγματα, τραυματισμούς, και σφίξιμο των μυών από όσους δεν συμπλήρωναν τη διατροφή τους με κρεατίνη. (Mayhew, Mayhew, and Ware)

Μύθος 9: Ένα συμπλήρωμα παράγει τα ίδια οφέλη για όλους

Αυτό είναι απολύτως λανθασμένο. Κάθε άτομο είναι μοναδικό, και ούτε δύο αθλητές προπονούνται το ίδιο ή τρώνε τα ίδια πράγματα. Πολλές φορές θα βρείτε ότι η κρεατίνη ή τα προπονητικά νιτρικά οξείδια λειτουργούν καλύτερα για μερικούς από ότι σε άλλους. Στην πραγματικότητα, είναι συχνό το φαινόμενο ένας αθλητής να δει ελάχιστα οφέλη από μια μάρκα συμπληρώματος, και μεγάλα οφέλη από μια άλλη. Μην υποθέσετε ότι επειδή ένα συμπλήρωμα διατροφής δεν λειτουργεί καλά για το φίλο σας, πως δεν θα λειτουργήσει για σας.

Μύθος 10: Οι λιποδιαλύτες είναι τσάμπα τα λεφτά

Τα πιο δημοφιλή συμπληρώματα καύσης λίπους περιέχουν ένα σκασμό ολόκληρο συστατικών που είναι αποτελεσματικά στην τόνωση του μεταβολισμού και ενθαρρύνουν το σώμα να κάψει το λίπος του με ποικίλες μεθόδους και προσεγγίσεις. Ενώ οι λιποδιαλύτες σίγουρα δεν είναι θαυματουργά χαπάκια που από την μια μέρα στην άλλη θα κάνουν τους κοιλιακούς να σκίσουν την μπλούζα σας, σίγουρα θα σας βοηθήσουν να ρίξετε το λίπος ενισχύοντας τον μεταβολισμό σας και σε συνδυασμό με μια καλή προπόνηση και σωστή διατροφή θα… διευκολύνουν λίγο τα πράγματα για εσάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πόσο σημαντική είναι συμπλήρωση με αμινοξέα;

Πόσο σημαντική είναι συμπλήρωση με αμινοξέα;

Οι λιποδιαλύτες και οι λειτουργίες τους

Οι λιποδιαλύτες και οι λειτουργίες τους

10 αβάσιμοι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής

10 αβάσιμοι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής


 

Σελίδες:

Θέλουμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Απάντησε σε 7 σύντομες ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν
να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε ένα
ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για σένα.


Copyright © 2012-2020 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα