Skip to main content

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Προγράμματα γυμναστικής με βάρη ή χωρίς για κάθε προπονητικό στόχο και κάθε επίπεδο δυσκολίας


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ
SPLIT ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αυτό το πρόγραμμα 5 ημερών για γράμμωση συνδυάζει μεγάλα καρδιαγγειακά sessions με ένα έντονο πρόγραμμα με βάρη που εγγυάται ότι θα σας φέρει στα όρια των δυνατοτήτων σας

ΝΕΟΤΕΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Κάψε το λίπος με burpees σε κυκλική προπόνηση

Κάψε το λίπος με burpees σε κυκλική προπόνηση

Κυκλική προπόνηση για όλο το σώμα με 5 ασκήσεις που οδηγούν σε εκρηκτικά burpees στο τέλος για κάψιμο λίπους και εκγύμναση ταχυδύναμης στο φουλ! Αντέχεις την πρόκληση;
Γυμναστική για το σπίτι: Ξεσκούριασμα και τόνωση παντός καιρού

Γυμναστική για το σπίτι: Ξεσκούριασμα και τόνωση παντός καιρού

Μια απλή full body προπόνηση για το σπίτι που προσφέρει γρήγορη τόνωση και γράμμωση σε όλο το σώμα και μπορείς να την ολοκληρώσεις σε λιγότερο από 30 λεπτά.
Δυναμική επιστροφή στα βάρη με πρόγραμμα προσαρμογής 4 ημερών

Δυναμική επιστροφή στα βάρη με πρόγραμμα προσαρμογής 4 ημερών

Σίγουρα, δεν βλέπεις την ώρα να ξαναμπείς στο γυμναστήριο και να τα σπάσεις, όμως θα πρέπει να καταλάβεις ότι μια σωστή επιστροφή στα βάρη θα πρέπει να είναι σταδιακή και έξυπνα καταρτισμένη ώστε να μεταβείς στο παλιό σου πρόγραμμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα
Eugene Sandow: Προπόνηση κατά τα πρότυπα του πατέρα του Bodybuilding

Eugene Sandow: Προπόνηση κατά τα πρότυπα του πατέρα του Bodybuilding

Προπονήσου κατά τα... Βικτωριανά πρότυπα του πατέρα του bodybuilding Eugene Sandow. Ένα vintage πρόγραμμα γυμναστικής με μια πολύ ενδιαφέρουσα προσέγγιση
Κομμάτια σε 12 εβδομάδες με βάρη και δυναμική αερόβια

Κομμάτια σε 12 εβδομάδες με βάρη και δυναμική αερόβια

Πρόγραμμα για γράμμωση που συνδυάζει βάρη με 5 λεπτά δυναμικής αερόβιας στο τελείωμα. 5 λεπτά μόνο; Θα αναρωτιέσαι. Ναι, αλλά τι 5 λεπτά είναι αυτά!
Κάψε το λίπος στο σπίτι σε 20 λεπτά EMOM style

Κάψε το λίπος στο σπίτι σε 20 λεπτά EMOM style

Αν θες μια γρήγορη γυμναστική στο σπίτι με έντονο ρυθμό που δεν θα βαρεθείς και θα σου πάρει μόνο 20 λεπτά δοκίμασε αυτό το πολύ έξυπνο στυλ προπόνησης
Προπόνηση με αλτήρες μόνο και… ξέχνα το γυμναστήριο!

Προπόνηση με αλτήρες μόνο και… ξέχνα το γυμναστήριο!

Αν ψάχνεις μια αποτελεσματική προπόνηση με αλτήρες για το σπίτι, αν δεν θες να αγοράσεις εξωφρενικά ακριβό εξοπλισμό σπιτιού και το κοντινότερο γυμναστήριο από εσένα είναι στα 10χλμ τότε προφανώς αυτό το πρόγραμμα να είναι για σένα!
Πρόγραμμα κοιλιακών ασκήσεων κυκλικής προπόνησης που μπορείς να κάνεις παντού

Πρόγραμμα κοιλιακών ασκήσεων κυκλικής προπόνησης που μπορείς να κάνεις παντού

Χρησιμοποίησε αυτό το πρόγραμμα κοιλιακών ασκήσεων στο τέλος κάθε σου προπόνησης στο γυμναστήριο ή στο σπίτι για έντονο μυικό διαχωρισμό πιο λεπτή μέση

Σχετικά με την επιλογή ενός προγράμματος γυμναστικής

Ποιo είναι το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής για μένα;

Το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής είναι ένα ευέλικτο πρόγραμμα και ένα πρόγραμμα που απολαμβάνεις να κάνεις. Αυτοί οι δύο παράγοντες συμβάλουν στο να είσαι συνεπής με τις προπονήσεις σου. Η συνέπεια μαζί με τη συνεχή πρόοδο είναι τα δυο στοιχεία που θα σου δώσουν αποτελέσματα.

Πώς προγραμματίζω την προπόνησή μου στο γυμναστήριο;

Δεν υπάρχει ένας τέλειος τρόπος προπόνησης. Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Αν έχεις μόνο 3 μέρες διαθέσιμες τότε ένα από τα full body προγράμματα γυμναστικής που διαθέτουμε είναι προτιμότερο ή ένα με το πρωτόκολλο push/pull/legs. Αν έχεις παραπάνω από 3 μέρες διαθέσιμες σκέψου να διαλέξεις ένα upper/lower split ή ένα καθαρό bro split. Όπως και να ‘χει, ποτέ μη διαλέγεις ένα πρόγραμμα που δεν είσαι σίγουρος ότι θα το φέρεις εις πέρας.

Ποια σημεία του σώματος να γυμνάζω κάθε μέρα;

Η απάντηση βρίσκεται στη συχνότητα προπόνησης. Δηλαδή, και πάλι, πόσες μέρες την εβδομάδα μπορείς να διαθέσεις για γυμναστική. Αν θες να πηγαίνεις γυμναστήριο μόνο 3 μέρες δεν υπάρχει πρόβλημα στην επιλογή καθώς έχεις σίγουρα μια μέρα ενδιάμεσα για ξεκούραση. Αν θέλεις όμως να γυμνάζεσαι 4 ή περισσότερες μέρες απέφυγε όσο μπορείς να γυμνάσεις στήθος και ώμους σε διαδοχικές ημέρες, όπως επίσης πλάτη και πόδια. Βάλε κάτι άλλο ενδιάμεσα σε αυτές τις μέρες ή ξεκουράσου.

Τι πρέπει να κάνει ένας αρχάριος στο γυμναστήριο;

Το καλύτερο πράγμα που μπορείς να κάνεις ως αρχάριος στο γυμναστήριο είναι να αναζητήσεις τη βοήθεια ενός γυμναστή για να σε βοηθήσει να μάθεις την κατάλληλη τεχνική εκτέλεσης κάθε άσκησης. Μη ντρέπεσαι να ρωτήσεις, μη φοβάσαι ότι θα εκτεθείς. Όλοι από κάπου ξεκινάνε. Ξεκίνα με βασικές ασκήσεις σε όργανα γυμναστικής και με λίγα ελεύθερα βάρη. Μάθε να εκτελείς κάθε άσκηση με ασφάλεια. Μη βιάζεσαι να βάλεις κιλά. Αυτά θα έρθουν με το χρόνο. Μη βιάζεσαι να εκτελέσεις πιο δύσκολα προγράμματα γυμναστικής. Θα έρθει ο καιρός τους.

Ποιο είναι το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής για αρχάριους;

Αναλόγως πόσο “αρχάριος” θεωρείται. Αν μιλάμε για μηδενική εμπειρία με ασκήσεις γυμναστηρίου τότε θα πάμε σε ένα 3ήμερο εισαγωγικό πρόγραμμα με ασκήσεις σε όργανα. Αυτά συνήθως είναι full body. Αν έχουμε να κάνουμε με έναν άνθρωπο που έχει έστω κάποια προηγούμενη εμπειρία αλλά μεγάλη αποχή από τα βάρη θα πάμε σε ένα 3ήμερο ή 4ήμερο το πολύ πρόγραμμα προσαρμογής με βασικές ασκήσεις που θα περιλαμβάνουν ένα συνδυασμό οργάνων, τροχαλιών και λίγων ελευθέρων βαρών. Αυτά μπορεί να είναι είτε full body ή upper/lower splits. Στο EnSomati θα βρείς αρκετά προγράμματα γυμναστικής που μπορούν να σε βοηθήσουν στα πρώτα σου βήματα στο γυμναστήριο.

Είναι κακό να πηγαίνω στο γυμναστήριο κάθε μέρα;

Αν δεν είσαι διαγωνιστικός αθλητής που πάει για μετάλλιο δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις κάθε μέρα στο γυμναστήριο. Αν θες να χτυπιέσαι κάθε μέρα της εβδομάδας στα βάρη δεν θα το συνιστούσαμε, ακόμα και για έναν προχωρημένο. Θα πρέπει να δώσεις χρόνο στο σώμα σου να αναρρώνει από τις προπονήσεις. Μπορείς να χωρίσεις τις ημέρες της εβδομάδας σε ημέρες αερόβιας προπόνησης και ημέρες προπόνησης με βάρη. Γενικά, 3 ως 5 ημέρες το πολύ είναι η ιδανική συχνότητα σχεδόν για όλους. Στο EnSomati έχουμε αρκετά τέτοια προγράμματα γυμναστικής.

Τι να κάνω όταν δεν πηγαίνω γυμναστήριο;

Ξεκουράσου όσο μπορείς καλύτερα. Μπορείς όμως να κάνεις μια ελαφριά δραστηριότητα που δεν θα προκαλέσει μεγάλο στρες στους μύες σου. Μια βόλτα με τα πόδια ή το ποδήλατο στην πόλη είναι καλή ιδέα. Γιόγκα ή ενεργές διατάσεις στο σπίτι είναι επίσης πολύ ωφέλιμα για την ανάρρωση του σώματος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ