ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Συμβουλές προπόνησης με βάρη, αερόβιας προπόνησης και άρθρα για πρόληψη και αθλητική αποκατάσταση

Αυξήστε την αυτοπεποίθηση σας με ένα δυναμικό μπούστο

Καταρχάς πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα βάρη δεν θα συσφίξουν, ούτε θα μικρύνουν και ούτε θα μεγαλώσουν το στήθος σας ακόμα και αν φτάσετε να σηκώνετε 140 κιλά στις πιέσεις πάγκου! Το γυναικείο στήθος αποτελείτε από λιπώδης ιστό και όχι μύες έτσι ο μόνος τρόπος για να αλλάξει το μέγεθος πέρα από κάποια πλαστική εγχείρηση είναι να βάλετε κιλά και συγκεκριμένα λίπος! Μην απογοητεύεστε τελείως όμως γιατί υπάρχουν άλλοι τρόποι για να ‘’τονίσετε’’ το μπούστο σας.

Πως θα τονίσετε το μπούστο σας

Εκγύμναση θωρακικών – Η εκγύμναση των θωρακικών σας μυών μπορεί να μην σφίξει παραπάνω το στήθος αυτό καθαυτό όμως η υπερτροφία αυτών των μυών όμως θα κάνει το στήθος σας να προεξέχει πιο πολύ.

Ασκήσεις για πλάτη – Μια κυφωτική στάση (καμπούρα) με πρόσθια κλήση των ώμων η οποία πολλές φορές προκαλείται από ένα μεγάλο στήθος λόγω του μεγάλου φορτίου που τείνει το σώμα σας μπροστά και επίσης από την κακή στάση ή την υπέρμετρη εκγύμναση αποκλειστικά των θωρακικών κάνει το στήθος να δείχνει πιο μικρότερο και λιγότερα στητό προκαλώντας παράλληλα προβλήματα σε περιοχές όπως τη μέση και την αυχενική μοίρα παράλληλα. Δυναμώνοντας την πλάτη και διορθώνοντας την στάση του σώματός σας θα ανυψώσετε το στήθος σας χαρίζοντας περισσότερη αυτοπεποίθηση στην εμφάνιση σας.

Προτεινόμενες ασκήσεις για πλάτη
  • Έλξεις τροχαλίας. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 8 επαναλήψεων με ένα λεπτό διάλειμμα.
  • Καθιστή κωπηλατική με λαβή στο άνοιγμα των ώμων. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ, 8 επαναλήψεις και ένα λεπτό διάλειμμα.

Δυναμώνοντας τον πλατύ ραχιαίο παράλληλα με την μεσαία μοίρα του τραπεζοειδή κάνοντας αυτές τις δύο ασκήσεις θα ανοίξει το στήθος σας τραβώντας παράλληλα τους ώμους σας πίσω!

Προτεινόμενες ασκήσεις για θωρακικούς
  • Πιέσεις σε οριζόντιο πάγκο ή κάμψεις (στα γόνατα αν δεν μπορείτε κανονικές) . Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 8 επαναλήψεων και ένα λεπτό διάλειμμα.
  • Εκτάσεις τροχαλίας σε επικλινή πάγκο. Εκτελέστε τρία με τέσσερα σετ των 10 επαναλήψεων και ένα λεπτό διάλειμμα.
Επιπρόσθετες συμβουλές

Ενσωματώστε αυτές τις τέσσερις ασκήσεις στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα προσπαθώντας παράλληλα:

  • Nα διορθώσετε την στάση του σώματος σας σε καθημερινές δραστηριότητες όπως αποφεύγοντας να καμπουριάζετε όταν κάθεστε στο γραφείο και όταν περπατάτε έξω στον δρόμο.
  • Και κάνοντας πολλές διατάσεις που να ανοίγουν το στήθος. Μια κυφωτική στάση μακροπρόθεσμα μικραίνει τους θωρακικούς μύες κάνοντας τους τονικούς και προκαλώντας την πρόσθια κλήση των ώμων που προαναφέραμε με αποτέλεσμα το στήθος σας να δείχνει μικρότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Προπόνηση τραπεζοειδών: Πώς να αναπτύξετε τους πιο πεισματάρηδες μύες

Προπόνηση τραπεζοειδών: Πώς να αναπτύξετε τους πιο πεισματάρηδες μύες

Τεχνική πυραμίδας: Ο απόλυτος οδηγός

Τεχνική πυραμίδας: Ο απόλυτος οδηγός

Αφιέρωμα στα βαθιά καθίσματα – Μέρος 1ο: Γιατί squat;

Αφιέρωμα στα βαθιά καθίσματα – Μέρος 1ο: Γιατί squat;


 

Tags:

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο μηνιαίο newsletter του ensomati και λάβε προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά
για τους στόχους σου δωρεάν.


Copyright © 2012-2017 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα