ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές και άρθρα διατροφικής γνώσης, αθλητικής διατροφής, συνταγών και συμπληρωμάτων

φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης

Μεγάλο αφιέρωμα στα φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης

Εργάζεστε σκληρά για το σώμα σας. Πηγαίνετε γυμναστήριο σε τακτική βάση και προσπαθείτε να έχετε μια σταθερή βελτίωση στα κιλά που σηκώνετε. Μπορεί κάθε 2-3 μήνες να αλλάζετε το πρόγραμμά σας, ώστε να παράγετε περαιτέρω μυική ανάπτυξη. Παρακολουθείτε προσεκτικά τη διατροφή σας, φροντίζοντας να λαμβάνετε επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης, και να καταναλώνετε υγιεινά λίπη και υδατάνθρακες.

Παρ ‘όλα αυτά, ο καθένας μας – από ελίτ αθλητές μέχρι απλοί αθλούμενοι – θα συναντήσει μια φορά στη ζωή του το φαινόμενο της στασιμότητας. Η στασιμότητα μπορεί να αποδειχθεί απογοητευτική και αποκαρδιωτική, αλλά αν θέλετε να ωθήσετε τον εαυτό σας στα όριά του θα χρειαστεί κάποια στιγμή να διερευνήσετε όλες τις (φυσικές) οδούς πιθανοτήτων ανάπτυξης. Τότε ίσως σας έρθει στο μυαλό να χρησιμοποιήσετε τα φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης που υπάρχουν στο εμπόριο.

Η ενίσχυση της τεστοστερόνης μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Μπορείτε να περιμένετε υψηλότερα επίπεδα αντοχής στο γυμναστήριο και μείωση του σωματικού λίπους, με αποτέλεσμα τη συνολική βελτίωση της σύστασης του σώματος. Μπορείτε επίσης να δείτε μια σημαντική αύξηση της λίμπιντο και στην εν γένει σεξουαλική λειτουργία και να βελτιωθεί η διάθεσή σας αρκετά. Τα συμπληρώματα τεστοστερόνης επιπλέον, έχουν αποδειχθεί οτι μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης, αυξάνοντας ταυτόχρονα την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη (έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενο άρθρο γιατί κάτι τέτοιο είναι πολύ σημαντικό). Τα ενισχυτικά τεστοστερόνης συνιστώνται επίσης σε άνδρες προχωρημένης ηλικίας καθώς μετά το τέλος της εφηβείας τα επίπεδα της πέφτουν σιγά – σιγά.

Φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης. Μια σωστή αγορά

Ο όρος “φυσικά ενισχυτικά τεστοστερόνης” είναι κάπως γενικός. Διαφορετικά προϊόντα χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά και μηχανισμούς για να αυξήσουν τα επίπεδα της συνολικής σας και / ή ελεύθερης τεστοστερόνης. Επειδή ορισμένα συστατικά είναι πιο δοκιμασμένα και αποτελεσματικά από ότι άλλα, υπάρχει επικάλυψη μεταξύ πολλών ουσιών. Μερικά προϊόντα στην αγορά περιέχουν περισσότερες από μία φόρμουλες για να πετύχουν τον ίδιο σκοπό.

Δοκιμάστε και να ανακαλύψετε ποια συστατικά θα λειτουργήσουν για σας προσωπικά, και στη συνέχεια προσπαθήστε να βρείτε μια τιμή που νομίζετε ότι είναι δίκαιη. Βεβαιωθείτε ότι η μάρκα που αγοράζετε έχει μια σταθερή φήμη στον on-line κόσμο των forum και των κοινοτήτων του bodybuilding. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των βασικών συστατικών των πιο δημοφιλών ενισχυτικών τεστοστερόνης στην αγορά.

D-ασπαρτικό οξύ (d-aspartic acid)

Οι πρωτεΐνες, οι λατρεμένες αυτές βιοχημικές ενώσεις κάθε bodybuilder, αποτελούνται από ομάδες των μορίων που ονομάζονται αμινοξέα που συνδέονται μεταξύ τους με χημικούς δεσμούς. Το d-ασπαρτικό οξύ είναι ένα από αυτά τα δομικά στοιχεία, και το αμινοοξύ αυτό έχει βρεθεί ότι βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος και πως αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης στους άνδρες. Πιστεύεται πως δουλεύει με την τόνωση της παραγωγής της ωχρινοτρόπου ορμόνης, η οποία με τη σειρά της προωθεί τους όρχεις στην παραγωγή της τεστοστερόνης.
Από την άλλη πλευρά, το d-ασπαρτικό οξύ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, οι πρωτογενείς γυναικείες ορμόνες που λειτουργούν έναντι του επιθυμητού αποτελέσματος της οικοδόμησης περισσότερων μυών. Είναι επίσης σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι οι μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε ανθρώπους με d-ασπαρτικό οξύ είναι λίγες και το νέο αυτό προϊόν θεωρείται ότι είναι ακόμα στα σπάργανα. Ως εκ τούτου, οι επιπτώσεις του και τα μακροπρόθεσμα οφέλη δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Παρ ‘όλα αυτά, το στοιχείο αυτό μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα πολύ υψηλό επίπεδο υποστήριξης από τους καταναλωτές σε on-line κοινότητες.

HMB (Hydroxy-Beta-Methylbutyrate)

Ή αλλιώς βήτα-μεθυλοβουτυρικό υδροξύ, προέρχεται από την λευκίνη. Με απλά λόγια, είναι ένα ακόμη αμινοξύ. Πρόκειται για ένα πολλά υποσχόμενο συμπλήρωμα, και μερικές μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά του τόσο στην οικοδόμηση όσο και στη διατήρηση άπαχης μυϊκής μάζας σε τέτοιο βαθμό ώστε άνετα μπορεί να συγκριθεί με το “ιερό τέρας” των συμπληρωμάτων, την κρεατίνη. Το HMB πιστεύεται ότι δρα αυξάνοντας την ικανότητα του κυττάρου να χρησιμοποιεί την πρωτεΐνη που λαμβάνει ένας οργανισμός. Αυτά τα αναβολικά αποτελέσματα υποδηλώνουν ότι επηρεάζει την παραγωγή τεστοστερόνης.

Ως μπόνους, το HMB έχει αποδείχθεί πως μειώνει την κακή χοληστερόλη και τη συστολική αρτηριακή πίεση. Λίγες ως καμία παρενέργεια δεν έχουν αναφερθεί γι’ αυτό το στοιχείο. Δυστυχώς, όπως και με την κρεατίνη, υπήρξαν μερικοί άνθρωποι που απλά δεν ανταποκρίθηκαν στο συμπλήρωμα αυτό.

Οιστρογονικοί αναστολείς / Αναστολείς της DHT

Σε αντίθεση με την άμεση αύξηση της παραγωγής της τεστοστερόνης, ορισμένα προϊόντα λειτουργούν με την ελαχιστοποίηση της δραστηριότητα των οιστρογόνων στο αίμα, ενισχύοντας έτσι τα επίπεδα της ελεύθερης τεστοστερόνης (η ποσότητα της τεστοστερόνης που είναι βιολογικά διαθέσιμη στο σώμα).

Τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η οιστραδιόλη είναι οι γυναικείες αντίπαλοι της τεστοστερόνης, και ενώ ακόμη και οι άνδρες απαιτούν κάποιο ποσό αυτών των ορμονών σε λειτουργία, η υπερβολική ποσότητα αυτών θα ήταν αντιπαραγωγική για την ανάπτυξη μυών. Με την αναστολή της αρωματάσης, ένα ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε οιστραδιόλη στο σώμα, μπορεί κανείς να διασφαλίσει – θεωρητικά – πολύτιμη ελεύθερη τεστοστερόνης στο αίμα του.

Η DHT, ή διυδροτεστοστερόνη, είναι ο “τσαμπουκαλεμένος” ξάδελφος της τεστοστερόνης. Είναι πολύ πιο ισχυρή, και ενώ αυτό ακούγεται καλό, η DHT είναι επίσης η κύρια αιτία για την φαλάκρα!

Στην πραγματικότητα, οι άνδρες που δεν παράγουν μια αρκετή ποσότητα της DHT δεν υποφέρουν από καμία επίπτωση απώλειας μαλλιών! Τα αυξημένα επίπεδα DHT επίσης πιστεύεται ότι συνεισφέρουν σε περιστατικά καρκίνου του προστάτη με τη διόγκωση του αδένα. Μπορεί κανείς να δει γιατί οι αρκετοί προσπαθούν να συγκρατήσουν την τεστοστερόνη τους από το να μετατροπεί στον πιο σχυρό ομόλογό του.

Ωστόσο, η DHT είναι επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη των αρσενικών γεννητικών οργάνων κατά την εφηβεία, και οι ασθενείς που χρησιμοποιούν φάρμακα μείωσης DHT για τη φαλάκρα και καλοήθη προστατική υπερπλασία, υποφέρουν από παρενέργειες όπως μειωμένη λίμπιντο και στυτική δυσλειτουργία. Για αυτούς τους λόγους, η DHT δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι το… μαύρο πρόβατο της οικογένειας των ορμονών!

H συνέχεια στην επόμενη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πόσο σημαντική είναι συμπλήρωση με αμινοξέα;

Πόσο σημαντική είναι συμπλήρωση με αμινοξέα;

Πώς να επιλέξετε την ιδανική πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Πώς να επιλέξετε την ιδανική πρωτεΐνη ορού γάλακτος

3 κορυφαία αντιοξειδωτικά για ταχύτερη μυική ανάρρωση

3 κορυφαία αντιοξειδωτικά για ταχύτερη μυική ανάρρωση


Για μυική ανάπτυξη

Σελίδες:

Θέλουμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Απάντησε σε 7 σύντομες ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν
να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε ένα
ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για σένα.


Copyright © 2012-2020 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα