fbpx

Προ-προπονητικά συμπληρώματα: Τα καλύτερα συστατικά

Αν εξαιρέσουμε κάποια συμπληρώματα με τρελές πατέντες και χημικά προφίλ τα πιο βασικά συστατικά ενός σωστού προ-προπονητικού συμπληρώματος είναι τα παρακάτω
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
προ-προπονητικά

Αποφασίσατε να αγοράσετε ένα προ-προπονητικό για να δώσετε ώθηση στις καθημερινές σας προπονήσεις. Όμως δεν ξέρετε τι ακριβώς θέλετε από ένα τέτοιου είδους συμπλήρωμα και με τόσα πολλά προ-προπονητικά στην αγορά δεν ξέρετε από που να αρχίσετε.

Αν εξαιρέσουμε κάποια συμπληρώματα με τρελές πατέντες και χημικά προφίλ που κάνουν καθηγητές βιοχημείας με 2 ντοκτορά να ξύνουν το κεφάλι τους, τα πιο βασικά συστατικά που περιέχονται σε όλα τα (καλά) προ-προπονητικά συμπληρώματα είναι τα παρακάτω…

Κρεατίνη

Ο βασιλιάς των προ-προπονητικών (αλλά και μετά-προπονητικών!) Η προσωρινή κατακράτηση υγρών που προκαλεί, (μυική ενυδάτωση) κάνει όχι μόνο τους μυς να φαίνονται μεγαλύτεροι αλλά τους οδηγεί να σηκώνουν πιο πολλά κιλά στο γυμναστήριο. Επιπλέον, η καλή μυική ενυδάτωση έχει ως αποτέλεσμα στη μείωση και συγκράτηση των επιπέδων γαλακτικού οξέος που μεταφράζεται σε περισσότερη αντοχή. 5 γραμμάρια πριν και 5 γραμμάρια μετά την προπόνηση είναι αρκετά ώστε να διαποτιστούν οι μυς με αρκετή κρεατίνη.

Βιταμίνες του συμπλέγματος Β

Ιδανικές για την ανοικοδόμηση των μυών και τα επίπεδα ενέργειας. Οι βιταμίνες Β6 και Β12 πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας για το προ-προπονητικό σας ποτό. Ωστόσο, αν συμπληρώνετε ήδη με μια πολυ-βιταμίνη, τότε το προ-προπονητικό σας είναι περιττό να τις περιλαμβάνει.

Καφεΐνη

Αν θέλετε ενέργεια για να προπονείστε σκληρότερα και πιο πολύ ώρα τότε η καφεΐνη πρόκειται να γίνει ο καλύτερός σας σύμμαχος και θα πρέπει το προ-προπονητικό σας να την περιλαμβάνει οπωσδήποτε. Αν ωστόσο, πιείτε έναν γαλλικό πριν την προπόνηση, είναι εξίσου μια χαρά, καθώς ο καφές φίλτρου έχει την μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Οπότε, το συστατικό αυτό (και σε σχέση με τις συνήθειες του Έλληνα) είναι κάπως… περιττό!

Schisandra Chinesis

Αν θέλετε να ενισχύσετε τη λειτουργία του εγκεφάλου, να μειώσετε την κορτιζόλη στο αίμα, και να δώστε στον εαυτό σας επιπλέον αντοχή, τότε καλό θα ήταν το προ-προπονητικό σας να περιείχε το πολύ δραστικό αυτό συστατικό.


Προγράμματα διατροφής Mealpro

Η επανάσταση στη διατροφή

Κάναμε όλους τους υπολογισμούς για εσένα. Μετρήσαμε θερμίδες και μακροθρεπτικές αναλογίες. Το μόνο που σου μένει είναι να… μαγειρέψεις και να φτιάξεις το σώμα που πάντα ήθελες.

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI MEALPRO

Ταυρίνη

Είναι γνωστό ότι η ταυρίνη αυξάνει τη μυϊκή αντοχή μέχρι και 50%, επιτρέποντας στους μυς σας σώματος να τραβάνε περισσότερο αίμα [1]. Σε συνεχείς μελέτες [2], η χρήση ταυρίνης ισοδυναμεί με περισσότερες επαναλήψεις σχεδόν σε κάθε άσκηση. Αυτό και μόνο το καθιστά πολύ σημαντικό στοιχείο για το προ-προπονητικό σας.

Βήτα-αλανίνη και L-αργινίνη

Τα αμινοξέα είναι τα βασικά δομικά στοιχεία που χρησιμοποιούν οι μυϊκές ίνες για να αναρρώσουν και να γίνουν δυνατότερες μετά από κάθε προπόνηση. Οι μυϊκές ίνες χρησιμοποιούν αμινοξέα για να αναπτυχθούν. Προσθέτοντας αυτά τα δύο πολύτιμα αμινοξέα (ή όντας μέρος του προ-προπονητικού σας συμπληρώματος) σημαίνει ότι θα είναι παρόντα στο αίμα σας κατά τη διάρκεια της προπόνησης και το σώμα σας θα έχει αποκτήσει ένα προβάδισμα στην ανάρρωσή του!


Σχετικές έρευνες
[1] Aruoma OI, et al. The antioxidant action of taurine, hypotaurine and their metabolic precursors. Biochem J. (1988)
[2] Schaffer SW, et al. Physiological roles of taurine in heart and muscle. J Biomed Sci. (2010)


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Mealpro
EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.