fbpx

Ασκήσεις σωματικού βάρους: Οφέλη και πλεονεκτήματα

Σε αυτό άρθρο αναλύουμε τα οφέλη, τα πλεονεκτηματα και γιατί οι ασκήσεις σωματικού βάρους θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος στις προπονήσεις σας
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
ασκήσεις σωματικού βάρους

Πολλοί αθλητές και bodybuilders πιστεύουν ότι η προπόνηση με τη χρήση μόνο του σωματικού τους βάρους, για δύναμη και μυϊκή ανάπτυξη, είναι αναποτελεσματική. Βεβαίως, οι ασκήσεις με βάρη, χρησιμοποιώντας σύνθετες κινήσεις με τη σωστή ένταση, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος μιας ιδανικής προπόνησης, αλλά αν αγνοήσουμε τα οφέλη των ασκήσεων σωματικού βάρους είναι σαν να ακυρώνουμε το bodybuilding από τις ρίζες του.

Κάθε κίνηση που κάνουμε περιλαμβάνει τη χρήση και τον έλεγχο του δικού μας σωματικού βάρους, προκειμένου να εκτελεστεί σωστά. Για να γίνετε καλύτεροι σε οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή σωματικής προσπάθειας, θα πρέπει πρώτα να μάθετε να είστε κυρίαρχοι του σώματός σας με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους. Θα πρέπει δηλαδή, να είστε σε θέση να χειριστείτε το βάρος του σώματός σας σε οποιαδήποτε κίνηση πριν αρχίσετε να προσθέτετε κιλά στις μπάρες.

Διάβασε επίσης: Πρόγραμμα ασκήσεων για το σπίτι μόνο με το βάρος του σώματος

Για παράδειγμα, αν δεν μπορείτε να εκτελέσετε απλά pushups ή βαθιά καθίσματα χωρίς κιλά με τη σωστή φόρμα, πως θα μπορείτε να βάλετε κιλά στην μπάρα για να κάνετε πιέσεις πάγκου ή squat έστω στο smith; Ακόμη και αφότου έχετε δημιουργήσει σταθερά θεμέλια δύναμης, οι ασκήσεις σωματικού βάρους θα πρέπει να εξακολουθούν να αποτελούν βασικό στοιχείο στο πρόγραμμα ενδυνάμωσής σας. Υπάρχουν μια σειρά από μοναδικά πλεονεκτήματα που κάνουν αυτά τα είδη των ασκήσεων ωφέλιμα, συμπεριλαμβανομένων:

Διέγερση του κεντρικού νευρικού συστήματος

Με τις ασκήσεις σωματικού βάρους, δίνετε σήμα σε όλο σας το νευρικό σύστημα να ενεργοποιηθεί – να αποκτήσει προπονητική “συνείδηση”, αν προτιμάτε. Αυτή η αυξημένη ενεργοποίηση του κεντρικού νευρικού συστήματος οδηγεί σε μεγαλύτερη μυϊκή προσαρμογή, καθιστώντας σας ολοένα και πιο ικανούς για δυσκολότερες και δυνατότερες ασκήσεις.

Ενεργοποίηση πολλών μυών ταυτόχρονα

Επειδή οι ασκήσεις σωματικού βάρους απευθύνονται σε μεγάλες μυϊκές ομάδες με έναν πιο ολοκληρωμένο τρόπο από ότι οι ασκήσεις με βάρη, θα ενεργοποιηθούν επίσης και όλοι οι μικρότεροι μύες (σταθεροποιητές) . Αυτού του είδους οι ασκήσεις συνήθως περιλαμβάνουν τη σταθεροποίηση του σώματος χωρίς την υποστήριξη ενός πάγκου ή μιας μηχανής, και έτσι θα αναπτύξετε μεγαλύτερη σταθερότητα στις αρθρώσεις. Οι μύες του κορμού πρόκειται επίσης να ωφεληθούν, καθώς θα συμμετέχουν αρκετά σαν αντίβαρο για να παρέχουν μια ισχυρή, σταθερή βάση από την οποία θα ξεκινήσει η κίνηση του υπόλοιπου σώματος.


Γυμναστική στο σπίτι Fitpro

Πάρε τη γυμναστική στα σοβαρά

Κατέβασε ένα πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους δικούς σου στόχους. Δες τι είναι να κάνεις και κάντο σωστά!

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

Μπορούν να γίνουν οπουδήποτε

Οι περισσότερες ασκήσεις σωματικού βάρους απαιτούν ελάχιστο εξοπλισμό και μπορούν να εκτελεστούν σχεδόν οπουδήποτε. Αυτό και μόνο το γεγονός, τις καθιστά ιδανικές για όσους έχουν ένα πολυάσχολο πρόγραμμα ή για άτομα που ταξιδεύουν πολύ. Ένα πρόγραμμα με τέτοιες ασκήσεις μπορεί να γίνει σε έναν οποιοδήποτε κλειστό χώρο, χρησιμοποιώντας απλά είδη οικιακής χρήσης, καθώς και σε υπαίθριους χώρους, όπως πάρκα χρησιμοποιώντας μονόζυγα, παγκάκια, δέντρα, κλπ.

Είναι φθηνές!

Και επειδή αυτές δεν προϋποθέτουν έναν ειδικό χώρο μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα που θα πληρώνατε σε συνδρομές γυμναστηρίου ή σε ακριβούς οικιακούς εξοπλισμούς. Αν όμως θέλετε να πάτε τις προπονήσεις σωματικού βάρους στο επόμενο επίπεδο, υπάρχουν μερικά βασικά εξαρτήματα που μπορείτε να προμηθευτείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με αθλητικά είδη.

Μερικά παραδείγματα είναι: μονόζυγο πόρτας, ιμάντες αντίστασης, δίζυγα για βυθίσεις, ρόδα για κοιλιακούς, αυτοκόλλητα βάρη για αστραγάλους κλπ. Μπορεί να μη τους φαίνεται αλλά θα είστε σε θέση να εκτελέσετε μια εξαιρετικά δυνατή και πλήρη προπόνηση χρησιμοποιώντας αυτά τα βασικά εργαλεία!

Όπως μπορείτε να δείτε, οι ασκήσεις σωματικού βάρους παρέχουν έναν βολικό, αποδοτικό, αποτελεσματικό και χαμηλού κόστους τρόπο για προπόνηση σε οποιοδήποτε χώρο. Αν θέλετε να ανεβάσετε δύναμη στο γυμναστήριο να δείτε νέα επίπεδα βελτίωσης, σας προτείνουμε να συμπεριλάβετε ορισμένες τέτοιες ασκήσεις στην καθημερινή σας προπόνηση.


Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.