fbpx

Τι κάνεις όταν δεν έχεις όρεξη για γυμναστική;

Ακόμα και αν λατρεύετε την προπόνηση θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα θέλετε να τα παρατήσετε. Δείτε πως μπορείτε να ξαναβρείτε την όρεξη για γυμναστική
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
όρεξη για γυμναστική

Ακόμα και αν λατρεύετε την προπόνηση όσο τίποτα άλλο θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα θέλετε να τα παρατήσετε. Άλλοι λέτε μια ζωή πως θέλετε να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε αλλά πάντα αποφεύγεται να κάνετε την αρχή. Τα παραπάνω μπορεί να συμβούν για διάφορους λόγους ή και ένα συνδυασμό αυτών, οι πιο συνήθης των οποίων είναι η έλλειψη χρόνου και η βαρεμάρα. Ας δούμε τι μπορούμε να κάνουμε όταν η όρεξη για γυμναστική βρίσκεται στο… ναδίρ.

Έλλειψη χρόνου

Ο σημερινός γρήγορος ρυθμός της ζωής μας έχει κάνει να τρέχουμε σαν τον Βέγγο με αποτέλεσμα να μην μας περισσεύει και πολύς ελεύθερος χρόνος. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι αν όχι όλοι μπορούμε να βρούμε δυο με τρία 40λεπτα την εβδομάδα για γυμναστική τα οποία αρκούν για μια σεβαστή φυσική κατάσταση και μπορούν να βελτιώσουν την υγεία μας ψυχικά και σωματικά. Δείτε 40 λεπτά λιγότερη τηλεόραση, ξεκινήστε 40 λεπτά νωρίτερα την μέρα σας ή αντικαταστήστε τον χρόνο που χάνετε στην κίνηση μέσα στο λεωφορείο ή το αμάξι για την δουλειά με ένα φυσικό τρόπο μετακίνησης όπως το να πάτε με το ποδήλατο ή περπατώντας ή ακόμα και τρέχοντας και πάρτε μια αλλαξιά για μετά στο γραφείο! Πάντα υπάρχει ένας τρόπος απλά δεν έχετε προσπαθήσει να τον βρείτε.

Βαρεμάρα

Στόχος

Το βασικότερο στοιχείο ενός προγράμματος γυμναστικής είναι να υπάρχει ένας απώτερος σκοπός – ένας στόχος. Για να γίνει πιο ξεκάθαρος αυτός ο στόχος θα πρέπει να είναι πρώτον ρεαλιστικός και δεύτερον όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. Μην λέτε “θέλω να χάσω κιλά” αλλά πείτε “θέλω να χάσω 16 κιλά ακριβώς”, μην λέτε “θέλω βελτιώσω την αντοχή μου” πείτε “θέλω να τρέξω 10χλμ σε κάτω από μια ώρα”. Η έλλειψη στόχου μπορεί να ο βασικότερος λόγος που δεν έχετε όρεξη να γυμναστείτε.

Διάβασε επίσης: Μια εναλλακτική λύση αντί για αποχή από το γυμναστήριο

Ρουτίνα

Αν κάνετε το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής για μήνες ή και χρόνια λογικό είναι να βαρεθείτε κάποια στιγμή. Προσθέστε ποικιλία στο πρόγραμμα σας, υπάρχουν άπειροι μέθοδοι και τρόποι γυμναστικής και αθλήματα.

Ξεγελάστε τον εαυτό σας

Αν πάλι υπάρχουν μέρες που δεν μπορείτε να βρείτε με τίποτα όρεξη για γυμναστική μια τεχνική που λειτουργεί είναι η εξής: Πείτε στον εαυτό σας πως σήμερα θα κάνετε μόνο το ¼ της συνολικής σας προπόνησης, πολλές φορές νομίζετε πως βαριέστε να κάνετε γυμναστική ενώ η αλήθεια είναι πως αυτό που πραγματικά βαριέστε είναι διαδικασία του να ξεκινήσετε. Αν σβήσετε για λίγο τον εγκέφαλό σας και κάνετε αυτό το πρώτο βήμα της προετοιμασίας μηχανικά – ετοιμασία σάκου – να φορέσετε τα αθλητικά σας και να πάτε στο γυμναστήριο ή στην παραλία να τρέξετε τότε το υπόλοιπο κομμάτι της προπόνησης θα είναι εύκολο. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Διάλειμμα

Η αποχή τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο είναι απαραίτητη για να ανατροφοδοτήσουμε την όρεξη μας για γυμναστική και να αποφύγουμε τον ψυχικό και σωματικό κορεσμό που μπορεί να προκαλέσει η χρόνια, ασταμάτητη γυμναστική που σε μερικούς καναντάει να γίνεται μέχρι και ψυχαναγκασμός!

Φόβος

Καμιά φορά ο φόβος κρύβεται στο υποσυνείδητο μας με την μορφή βαρεμάρας. Ο φόβος αυτός είναι ο φόβος της αποτυχίας. Θέλετε να κυνηγήσετε τον στόχο σας είτε αυτό είναι να χάσετε 20 κιλά είτε είναι να ανακάμψετε από έναν τραυματισμό ή ένα πρόβλημα υγείας που περάσατε αλλά φοβάστε πως θα αποτύχετε, φοβάστε πως δεν θα έχετε αποτελέσματα και φοβάστε να θυσιάσετε τον χρόνο που απαιτείτε για αυτές τις αλλαγές… Ο Γκάντι είπε πως δεν είναι κακό να φοβάστε αρκεί να μην είστε δειλός. Ο μόνος τρόπος να κατακτήσετε τους φόβους σας είναι να τους επιτεθείτε και η επίθεση αυτή θα πρέπει να είναι κατά μέτωπο και με όλη την ψυχή σας αλλιώς δεν θα έχει αποτέλεσμα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.