Skip to main content

Πως να αποκτήσετε έναν τριγωνικό σωματότυπο

Ο τριγωνικός σωματότυπος αποτελεί σύμβολο δύναμης και ιδανικού σχήματος πλάτης. Ας δούμε πως μπορούμε να το επιτύχουμε με έξυπνη προπόνηση και έξυπνα τρικ
τριγωνικός σωματότυπος

Από σχεδόν πάντα, ο άνθρωπος πάντα κατέβαλε προσπάθειες για την επίτευξη μιας διάπλασης που βασίζεται στον τριγωνικό σωματότυπο Μεγάλη πλάτη, λεπτή μέση, δυνατοί μηροί. Αυτό είναι το ιδανικό αρσενικό! Και ενώ δεν είμαστε όλοι ευλογημένοι από τη γέννησή μας με αυτό το τέλειο σχήμα, υπάρχουν αρκετές ασκήσεις που την κατάλληλη έμφαση θα μας κάνουν να έρθουμε πιο κοντά σε αυτό το ιδανικό. Ας μάθουμε πώς!

Συρρίκνωση της μέσης

Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να μειώσετε μερικά εκατοστά από τη μέση. Αν και αυτό το θέμα είναι ολόκληρη ανάλυση από μόνο του, διότι περιλαμβάνει και άλλες παραμέτρους όπως διατροφή και αερόβια, ωστόσο ασκήσεις που βοηθούν στην επίτευξη μιας λεπτότερης μέσης είναι τα ροκανίσματα με πολλές επαναλήψεις και μικρά βάρη, ανυψώσεις ποδιών, και συστροφές μέσης με μια απλή μπάρα.

Προσθέστε στη διατροφή σας άφθονες φυτικές ίνες, ώστε να κρατήσετε τα έντερά σας όσο άδεια και «ξεφούσκωτα» γίνεται. Τέλος, θα πρέπει να αποφεύγετε αυτές τις κινήσεις που θα οδηγήσουν σε υπερτροφία της περιοχής της μέσης. Οι άρσεις θανάτου είναι τέλεια άσκηση για πλάτη και πόδια, αλλά προσέξτε διότι μπορεί να αυξήσει τον όγκο των πλάγιων κοιλιακών και έτσι να καταστρέψει την «ψευδαίσθηση» μιας μικρής μέσης που προσπαθείτε να δώσετε στην προσπάθειά σας για ένα V-σχήμα. Θα πρέπει να μετράτε τη μέση σας μια φορά κάθε εβδομάδα.

Αναπτύξτε τους μηρούς σας

Ένας τρόπος για να κάνετε την πλάτη να φαίνεται φαρδύτερη, και ταυτόχρονα τη μέση σας μικρότερη, είναι να μεγιστοποιήσετε την μπροστινή μάζα των μηρών σας. Επιμένετε σε δυνατά squat, πρέσες με μεγάλα βάρη, πιέσεις μηρών με αρκετή αντίσταση και σε κινήσεις που θα κάνουν τους τετρακέφαλους να «φουσκώσουν» παρά να «κόψουν» με άπειρες επαναλήψεις και λίγα κιλά.

Διαβάστε επίσης: Μυική ισορροπία: Θες μεγαλύτερα μπράτσα; Squat!

Διογκώστε την πλάτη

Καμία προσπάθεια για ανάπτυξη της πλάτης δεν πρέπει να αγνοεί τις έλξεις μονόζυγου και τις έλξεις τροχαλίας. Πρέπει να τις βλέπετε ως το νούμερο 1 σκοπό της αποστολής σας για να δημιουργήσετε ένα τριγωνικό σωματότυπο. Ξεκινήστε με μέτρια βάρη και αρκετά σετ. Ξεκινώντας απότομα και με πολλά βάρη στο πάνω μέρος της πλάτης μπορεί να αποτελέσει τον πιο σίγουρο δρόμο για τραυματισμό, και σίγουρα δεν θέλετε κάτι τέτοιο. Αντ ‘αυτού, επικεντρωθείτε στην ανάπτυξη της πλάτης μέσα από τον κορεσμό αυτών των ομάδων των μυών που την αποτελούν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από γωνίες και προσεγγίσεις.

Διαβάστε επίσης: Οι 5 καλύτερες ασκήσεις για μια μεγάλη και στιβαρή πλάτη

Δικέφαλοι & βραχίονες

Δεξιά και αριστερά από την πλάτης σας θα πρέπει να κρέμεται ένα ζευγάρι δικεφάλων και τρικεφάλων θα που ουρλιάζουν από δύναμη και όγκο! Χτυπήστε τους συχνά με βαριές σύνθετες ασκήσεις, όπως έλξεις δικεφάλων με μπάρα και έλξεις με αντίστροφη λαβή για τους βραχίονες. Χρησιμοποιήστε τόσο μπάρες όσο και αλτήρες. Κρατήστε χαμηλά τις επαναλήψεις και ψηλά τις αντιστάσεις. Αποφύγετε την αιώρηση των βαρών, με αργές και ελεγχόμενες κινήσεις και θα δείτε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Χτίστε μπράτσα με το σύστημα έκρηξης-αντοχής

Αποδεχτείτε το γεγονός ότι η γενετική παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο είστε σε θέση να επιτύχετε το πολυπόθητο V. Μερικοί άνθρωποι έχουν γενετική προδιάθεση να έχουν καλύτερο σχήμα από άλλους. Αλλά όλοι μπορούμε να βελτιώσουμε τη δική μας τρέχουσα κατάσταση μέσω της κατάρτισης και της συνεπής εστίασης σε σημεία-κλειδιά στο σώμα μας ώστε να φέρουμε τη γενετική με το μέρος μας!


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ