fbpx

Μυική ισορροπία: Θες μεγαλύτερα μπράτσα; Squat!

Η μυική ισορροπία είναι κάτι που όσο πιο γρήγορα κάποιος το κάνει πράξη τόσο πιο γρήγορα θα δει το σώμα του να μεταμορφώνεται σε μια αξιοπρόσεκτη διάπλαση
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
μυική ισορροπία

Η μυική ισορροπία είναι κάτι που δεν φαίνεται ή δεν περνά από το μυαλό μας τις πρώτες εβδομάδες ή μήνες στο γυμναστήριο. Όμως, όσο πιο γρήγορα κάποιος το συνειδητοποιήσει και το κάνει πράξη, τόσο πιο γρήγορα θα δει στον καθρέπτη το σώμα του να μεταμορφώνεται σε κάτι πραγματικά αξιοπρόσεκτο.

Αν ο στόχος σας είναι απλά να έχετε μεγαλύτερα μπράτσα ή πιο φουσκωμένο στήθος, τότε δεν χρειάζεται να διαβάσετε παρακάτω. Ωστόσο, αν πραγματικά θέλετε να επιτύχετε κάτι περισσότερο από μυς για κοντομάνικα μπλουζάκια θα πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε πως θα φτιάξετε μπράτσα και να ξεκινήσετε να σκέφτεστε πως θα φτιάξετε σώμα.

Τι ωραίο θα ήταν αν ένα σώμα φτιαχνόταν μόνο με κάμψεις δικεφάλων!

Όλοι σχεδόν όταν γράφονται σε ένα γυμναστήριο έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους: ΔΙΚΕΦΑΛΑ! Άλλωστε, τι να τα κάνουν τα πόδια όταν σχεδόν όλο το χρόνο κρύβονται κάτω από τα παντελόνια; Με αυτό το σκεπτικό, ένα τεράστιο ποσοστό ασκούμενων ξεκινούν ένα δρόμο που αργά ή γρήγορα θα δουν ότι είναι λάθος.

Μόνο όταν φτάσουν σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο δικεφάλων/τρικεφάλων θα δουν ότι έχουν ξεφύγει τόσο σε μυική ισορροπία με το κάτω μέρος του σώματος που για να αντιστραφεί αυτή η κατάσταση θα χρειαστεί το διπλάσιο χρόνο από ότι χρειάστηκε για να χτίσουν το πάνω μέρος στην αρχή!

Και η στασιμότητα δεν θα αργήσει να έρθει

Διότι ένα σετ δικεφάλων μεγαλώνει όσο το αφήνει η συνολική μάζα του σώματος να μεγαλώσει. Κανείς – με φυσικούς τρόπους – δεν μπορεί να βλέπει ες αεί τα μπράτσα του να μεγαλώνουν ενώ το υπόλοιπο σώμα θα μένει υποτροφικό. Ο μόνος τρόπος για να μεγαλώσουν τα χέρια είναι όταν το σώμα βρίσκεται σε θερμιδικό πλεόνασμα. Ένα συνεχές θερμιδικό πλεόνασμα όμως, μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε αύξηση σωματικού λίπους χωρίς την κατάλληλη προπόνηση που μπορεί να σιγουρέψει πως αυτές οι παραπάνω θερμίδες θα πάνε στο σωστό μέρος.


Κάνε το επόμενο βήμα στη γυμναστική σου

Έχουμε όλα τα εργαλεία για να χτίσεις το σώμα που θες

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

Κι εδώ έρχονται οι σύνθετες ασκήσεις για τις οποίες έχουμε πει τόσες φορές. Πιέσεις στήθους, όρθιες κωπηλατικές, μονόζυγο, άρσεις θανάτου και ναι, squats είναι οι ασκήσεις που εγγυώνται ότι οι επιπλέον θερμίδες που λαμβάνετε θα πηγαίνουν σε αύξηση μυικού όγκου στο σύνολό του. Μπορεί αυτές οι ασκήσεις να μη στοχεύουν απευθείας στους δικέφαλους/τρικέφαλους, όμως με μεγαλύτερα πόδια, στήθος, πλάτη, τα χέρια θα ακολουθήσουν ως φυσικό αποτέλεσμα.

Αυξητική ορμόνη

Η απελευθέρωση της αυξητικής ορμόνης με τη χρήση σύνθετων ασκήσεων είναι ένας άλλος παράγοντας που θα πρέπει να δούμε. Ο οργανισμός μας παράγει από αυτή την ουσία σαν τρελός όταν είμαστε μωρά, ενώ με τα χρόνια η παραγωγή της μειώνεται.

Διάβασε επίσης: Αφιέρωμα στα βαθιά καθίσματα – squats

Πρόκειται για την πιο σημαντική ορμόνη στον οργανισμό μας, καθώς έχει άμεση επίδραση στην αύξηση, ανάπλαση και επούλωση μυικού ιστού και άλλων οργάνων. Μόνο η προπόνηση με βαριές και σύνθετες ασκήσεις όπως τα squat δίνει στον οργανισμό το έναυσμα να παράγει όσο το δυνατόν περισσότερη αυξητική ορμόνη, όσο είναι ανθρωπίνως δυνατό, με αποτέλεσμα να επωφελούνται και τα μπράτσα από την έκκριση αυτής της ουσίας.

Αύξηση της όρεξης

Η ενεργοποίηση της όρεξης είναι ένας άλλος παράγοντας που θα χρειαστεί να εξετάσουμε. Γνωρίζετε ότι θα πρέπει να τρώτε περισσότερο όταν βρίσκεστε σε θερμιδικό πλεόνασμα (όγκο). Ωστόσο, η όρεξη μας δεν είναι πάντα ανάλογη του έργου. Μερικές φορές απλά δεν θέλουμε να βάλουμε τίποτα στο στόμα μας.

Τα squat είναι και πάλι εδώ για να δώσουν στην όρεξή σας μια δυνατή ώθηση! Τέσσερα σετ βάναυσων squat εγγυώνται ότι όλη την ημέρα θα πεινάτε σαν αγρίμι! Και όταν τα χέρια σας, ως… παρενέργεια της όρεξης, θα αρχίσουν να μεγαλώνουν θα είστε ευγνώμονες που αφήσατε για μια μέρα τις κάμψεις δικεφάλων και το ρίξατε στα βαθιά καθίσματα.

Για να συνοψίσουμε

Τα squat δεν είναι μια άσκηση που γυμνάζει απλά τα πόδια. Είναι μια άσκηση που ορίζει έναν σωστό bodybuilder από έναν περιστασιακό ασκούμενο. Είναι μια άσκηση που ενεργοποιεί περί τα 2/3 του συνολικού μυικού όγκου, προσφέρει τεράστια οφέλη στην αύξηση της συνολικής δύναμης, βελτιστοποιεί την παραγωγής αυξητικής ορμόνης και ανοίγει την όρεξη για να φάτε το καταπέτασμα όταν βρίσκεστε στον όγκο.

Ωστόσο, βοηθά στο χάσιμο σωματικού λίπους (αν δεν φάτε το καταπέτασμα), βελτιώνει τη διάθεση (δεν το αναφέραμε παραπάνω, αλλά οι ενδορφίνες και άλλες σχετικές ορμόνες λατρεύουν τα βαθιά καθίσματα), βελτιώνει την συνολική εικόνα σας για να μη φαίνεστε σαν παραφουσκωμένο κοτόπουλο και ναι, με όλα τα παραπάνω, τα squat μεγαλώνουν και τα μπράτσα!

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

EnSomati Fitpro

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.