fbpx

Πρέπει να κρατάμε σημειώσεις όταν προπονούμαστε;

Πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα πρόγραμμα προπόνησης και σε τι ωφελεί να κρατάμε σημειώσεις των προπονήσεων μας για την επίτευξη των στόχων μας
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
σημειώσεις κατά την προπόνηση

Ένα από τα πιο βασικά πράματα που πρέπει να κάνετε αν δεν θέλετε να παραμένετε στάσιμοι είναι η καταγραφή των προπονήσεων σας σε ένα ημερολόγιο. Μπορεί για μερικούς να είναι λίγο βαρετό αλλά αν θέλετε να έχετε το μέγιστο όφελος από κάθε προπόνηση σας οι σημειώσεις είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό.

Ένα ρητό λέει “αποτυχία προγραμματισμού, ισούται με προγραμματισμένη αποτυχία”. Αν πηγαίνετε κάθε φορά στο γυμναστήριο και δίνετε μόνο βάση στις επαναλήψεις ρυθμίζοντας τα κιλά στο περίπου ή βάζοντας τα κιλά που νομίζετε ότι χρησιμοποιήσατε την τελευταία φορά χωρίς να είστε  σίγουροι τότε θα είναι λίγο δύσκολο να δείτε κάποια αλλαγή στην απόδοση σας από ένα σημείο και μετά. Αν δεν είστε σίγουροι ότι έχετε καταρρίψει τα προηγούμενα σας μέγιστα (σε κιλά ή επαναλήψεις) πως νομίζετε ότι θα σημειώσετε πρόοδο;

Διαβάστε επίσης: Προοδευτική υπερφόρτωση: Μέθοδοι προοδευτικότητας για κάθε είδος προπόνησης


Χτίσε μυς. Χάσε βάρος. Go Fitpro.

Διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα τώρα

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

Τι πρέπει να σημειώνω;
  • Σημειώνετε πάντα τα κιλά – Αν μια άσκηση βγήκε πολύ εύκολα ίσως σημαίνει πως πρέπει να αυξήσετε την αντίσταση την επόμενη φορά. Αν βγήκε πολύ δύσκολα με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η τεχνική της άσκησης τότε ίσως πρέπει να μειώσετε την αντίσταση.
  • Σημειώνετε σετ και επαναλήψεις – Αυτές οι καταγραφές σε συνδυασμό με τα κιλά σας δίνουν μια καθαρή εικόνα της συνολικής σας προόδου σε κάθε άσκηση.
  • Ενοχλήσεις – Μπορεί να νιώσατε πολύ παραπάνω κουρασμένος από το συνηθισμένο κάποιες μέρες που ίσως δηλώνει σημάδια υπερπροπόνησης ή ότι οι ώρες που γυμνάζεστε δεν είναι ιδανικές για εσάς. Μπορεί να νιώσατε κάποιους πόνους κατά την διάρκεια μιας άσκησης που ίσως σημαίνει πως κάνατε τεχνικά κάτι λάθος ή πως αυτή η άσκηση δεν είναι κατάλληλη για εσάς.
  • Παρατηρήστε ποια προγράμματα σας προσφέρουν τα βέλτιστα αποτελέσματα και εστιάστε σε αυτά.
  • Οτιδήποτε άλλο πιστεύετε πως βελτιώνει ή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα της προπόνησης σας και της υγείας σας γενικότερα.

Εμείς σας προτείνουμε να έχετε πάντα ένα μικρό σημειωματάριο στον σάκο σας και αμέσως μετά από κάθε προπόνηση ή ανάμεσα στα διαλείμματα από άσκηση σε άσκηση να κρατάτε σημειώσεις. Εάν οι στόχοι σας είναι μακροπρόθεσμοι και σας αρέσει να βλέπετε τα αποτελέσματα σας, από το που ξεκινήσατε και που φτάσατε, να νιώθετε περήφανοι για το τι κατακτήσατε πρέπει επίσης το βράδυ όταν τελειώσετε όλες τις υποχρεώσεις σας να καθίστε με την ησυχία σας και περάστε τις σημειώσεις σε ένα ετήσιο ημερολόγιο στην αντίστοιχη μέρα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.