Χτίστε μπράτσα με το σύστημα έκρηξης-αντοχής

μπράτσα

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Μην χάνεις κανένα άρθρο σαν και αυτό. Εγγράψου τώρα στο newsletter του Ensomati και λάβε κάθε εβδομάδα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων, άρθρα για διατροφή και συμβουλές προπόνησης σύμφωνα με τους στόχους σου.

Το παρακάτω πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο για να προσεγγίσει τους μυς του βραχίονα με δυο διαφορετικούς τρόπους: Πρώτα με έκρηξη και έπειτα με αντοχή. Στην πρώτη εβδομάδα θα επικεντρωθείτε σε δυνατές ασκήσεις για όγκο. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας θα επικεντρωθείτε στην ένταση για μάξιμουμ πρήξιμο. Μπορείτε να εκτελείτε αυτό τον κύκλο δύο εβδομάδων για όσο καιρό βλέπετε αποτελέσματα.

Περιγραφή προπόνησης

Μην προπονείστε μέχρι εξάντληση. Πραγματοποιήστε όσες επαναλήψεις για κάθε σετ μπορείτε, σταματώντας στο σημείο που νομίζετε ότι δεν μπορείτε άλλο να συνεχίσετε. Τις ημέρες “έκρηξης”, όταν είστε σε θέση να κάνετε 10 επαναλήψεις για 6 σετ σε μια συγκεκριμένη άσκηση (συνολικά 60 επαναλήψεις), προσθέστε βάρος την επόμενη φορά που θα εκτελέσετε αυτή την προπόνηση. Τις ημέρες “αντοχής”, όταν μπορείτε να φτάσετε στο τέλος των επαναλήψεων που δίνονται για ένα δεδομένο σετ, προσθέτουν βάρος στο επόμενο σετ.

Εβδομάδα 1 – προπόνηση έκρηξης

Θα πρέπει να εκτελέσετε 2 ασκήσεις για δικέφαλους και 2 για τρικέφαλους, σε 24 σετ συνολικά. Ξεκουραστείτε από 90 έως 120 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ. ΜΗΝ συντομεύσετε τις περιόδους ανάπαυσης κάτω από 90 δευτερόλεπτα. Θέλετε να αφήσετε τους μυς σας να ξεκουραστούν πριν το επόμενο σετ. Η προπόνηση έκρηξης στοχεύει στον όγκο, όχι στην αντοχή. Η προπόνηση αυτή δεν θα διαρκέσει παραπάνω από μία ώρα.

Εβδομάδα 2 – προπόνηση αντοχής

Θα κάνετε μόνο 2 σετ ανά άσκηση κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, αλλά θα είναι βάναυσα! Περιορίστε την ξεκούραση μεταξύ των σετ σε 60 δευτερόλεπτα και κατ ‘ανώτατο όριο των 2 λεπτών ανάμεσα σε κάθε άσκηση. Στο πρώτο σετ κάθε άσκησης θα πρέπει να επικεντρωθείτε στην αρνητική φάση της κίνησης με πολύ αργές κινήσεις που στοχεύουν σε ένα μια δυνατή συστολή. Για το δεύτερο σετ, θα ρίξετε το βάρος και θα εκτελέσετε λίγο πιο γρήγορες αλλά ελεγχόμενες κινήσεις των 20-25 επαναλήψεων που στοχεύουν στο πρήξιμο. Αυτή η προπόνηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 35 έως 45 λεπτά και αντισταθείτε στον πειρασμό να προσθέσετε περισσότερα σετ!

Σημειώσεις προπόνησης

Μην εκτελέσετε αυτό το πρόγραμμα περισσότερο από μια μέρα την εβδομάδα. Μπορείτε να χωρίσετε τις ασκήσεις δικεφάλου και τρικεφάλου εάν θέλετε, να τους ταιριάξετε με την τρέχουσα κατανομή του προγράμματος σας. Αυτή η προσέγγιση δεν συνίσταται για αρχάριους.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε το επόμενο βήμα στη γυμναστική σου

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι σωστά με ένα πρόγραμμα ειδικά για σένα

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2020 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.