fbpx

5 λόγοι γιατί δεν βλέπετε την ανάπτυξη που θα θέλατε στους δικέφαλους

Διαβάστε για 5 λάθη που μπορεί να κάνετε στην προπόνηση δικεφάλων και να μην έχετε συνειδητοποιήσει. Δεν πειράζει, δεν είναι ποτέ αργά για να διορθώσετε!
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
προπόνηση δικεφάλων

Προπονείτε τους δικέφαλούς σας πολύ εντατικά, αλλά ποτέ δεν βλέπετε την ανάπτυξη που επιθυμείτε. Τι σας κρατά πίσω; Η δύναμη της θέλησης, από μόνη της, δεν μπορεί να χτίσει μεγάλα μπράτσα. Θα πρέπει λοιπόν, να αποφύγετε ορισμένα από τα πιο κοινά λάθη που αντιμετωπίζουν αρκετοί κατά την προπόνηση δικεφάλων. Ας δούμε γιατί το πρόγραμμα που ακολουθείτε δεν φαίνεται να δίνει αποτελέσματα.

1. Δεν χρησιμοποιείτε αρκετά ελεύθερα βάρη

Οι τροχαλίες είναι απλές, εύκολες στη χρήση, και προσφέρουν ένα εξαιρετικό πρήξιμο, ή αντλούν τόσο πολύ αίμα στους μυς, γεγονός που σας κάνει να νομίζετε ότι θα οδηγήσει σε τερατώδη ανάπτυξη! Ωστόσο, αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει ποτέ. Για χτίσιμο νέων μυών, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ελεύθερα βάρη, μπάρες, αλτήρες, ακόμα και kettlebells. Διαλύστε τις μυϊκές ίνες των δικεφάλων με ελεύθερα βάρη σε κάθε προπόνησή σας και θα δείτε, όταν αναρρώσουν, ότι θα έχουν γίνει μεγαλύτεροι και δυνατότεροι από πριν.

Διαβάστε επίσης: Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα: Ανατομία μιας άσκησης

2. Αν χρησιμοποιείτε ελεύθερα βάρη τότε δεν έχετε σωστή φόρμα

Χρησιμοποιώντας τη μέση σας για να σηκώσετε το επιπλέον βάρος που βάλατε στην μπάρα για να δείξετε στους συναθλούμενους του γυμναστηρίου πόσο δυνατοί είστε στα μπράτσα, αυτό σημαίνει ότι μόλις σηκώσατε το βάρος με τα ισχία, την πλάτη, τους ώμους και όλους τους υπόλοιπους μύες του σώματός σας, εκτός από αυτούς που θέλατε να εντυπωσιάσετε εξ αρχής.

Να σας πούμε και ένα μυστικό: Η προπόνηση δικεφάλων δεν απαιτεί πολλά κιλά, αλλά άρτια σύνδεση μυαλού-μυ. Αφήστε λοιπόν τον εγωισμό στο σπίτι και βάλτε τόσα κιλά όσα χρειάζεται για να εκτελέσετε μια σωστή και ελεγχόμενη κίνηση νιώθοντας τους δικέφαλούς σας να “καίνε”, προσπαθώντας αυτοί και κανένα άλλο μέρος του σώματός σας να σηκώνουν την μπάρα.


Προπόνηση στο σπίτι - Fitpro

Προγράμματα ασκήσεων με ξεκάθαρες οδηγίες

Δες τι είναι να κάνεις και κάντο σωστά

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

3. Αν έχετε σωστή φόρμα τότε δεν τους δίνετε πολύ προσοχή

Πολλοί bodybuilders τοποθετούν τους δικέφαλους αμέσως μετά την πλάτη σε μια προπόνηση. Αυτό είναι λογικό, αφού ο δικέφαλος θα έχει ήδη ζεσταθεί καλά και θα είναι έτοιμος να χτυπηθεί αλύπητα αργότερα. Ο συνδυασμός αυτός είναι από τους πιο δημοφιλείς σε όλα τα γυμναστήρια του κόσμου.

Διάβασε επίσης: Ασκήσεις με βάρη για δικέφαλους. Πρόγραμμα για σοβαρό όγκο.

Ωστόσο, η μέθοδος αυτή έχει ως αποτέλεσμα οι δικέφαλοι να μη προπονούνται ποτέ στο μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους μετά από μια βάναυση προπόνηση με άρσεις θανάτου και κωπηλατικές. Δοκιμάστε να τους βάλετε στο… προσκήνιο, δίνοντάς τους τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ειδική ημέρα μόνο για δικέφαλους και τρικέφαλους και δείτε πως θα αναπτυχθούν μετά!

4. Αν κάνετε όλα τα παραπάνω τότε δεν τρώτε αρκετά

Κάθε εκατοστό νέου μυός στα μπράτσα σας συνοδεύεται με 3-5 κιλά αύξηση του σωματικού σας βάρους. Δεν μπορείτε απλά να κρατήσετε το ίδιο βάρος και να περιμένετε 2-3 εκατοστά αύξηση στην περιφέρεια των μπράτσων σας. Πρέπει να τρώτε – περίπου 3500 θερμίδες για κάθε νέο κιλό μυός – προκειμένου να συμβεί αυτό!

5. Αν τρώτε καλά τότε δεν ξεκουράζεστε αρκετά

Οι μυς σας αποκαταστώνται και αυξάνονται όταν κοιμάστε. Αν έχετε συνηθίσει να κοιμάστε 5 ώρες μεταξύ μπαρ και εργασίας, τότε μη περιμένετε οι δικέφαλοί σας να είναι ποτέ σε θέση να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Εσείς αποφασίστε τι είναι πιο σημαντικό για εσάς, και κανονίστε τον ύπνο σας ανάλογα.

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

EnSomati Fitpro

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.