Skip to main content

Παράγοντες που παρεμποδίζουν την μυική ανάρρωση

Διαβάστε τι μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην μυική ανάρρωση σας και επομένως να καθυστερήσει όποιους fitness στόχους έχετε θέσει
μυική ανάρρωση

Σηκώνετε βάρη για να χτίσετε μυς και να δυναμώσετε, τρώτε για να εφοδιάσετε με καύσιμα το σώμα μας για την επόμενη προπόνηση. Αλλά η ουσία στο bodybuilding – αυτό που έχει πραγματικά σημασία – αν θέλετε να δείτε μυϊκή ανάπτυξη πρέπει πρωτίστως να επικεντρωθείτε στην μυική ανάρρωση.

Μπορείτε να προπονείστε σαν μανιακός και να τρώνε σαν αγρίμι, αλλά αν δεν αναπαύεστε, ακυρώνετε όλα τα προηγούμενα. Τα κορυφαία σώματα στο γυμναστήριο σας έχουν ήδη κατακτήσει την τέχνη της ανάρρωσης με τον δικό τους τρόπο. Ας δούμε μερικές κακές συνήθειες που μπορεί έχετε και οι οποίες παρεμποδίζουν τις προσπάθειές σας για μυική ανάρρωση.

Αϋπνίες;

Αυτό είναι ίσως το κορυφαίο στοιχείο που καθυστερεί πολλούς από το να δουν γρήγορα αποτελέσματα. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες, επιλογές και εμπόδια, και αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το χρόνο που μας δόθηκε σ’ αυτή τη ζωή.

Μερικές φορές, παραμένοντας ξύπνιοι μέχρι αργά για να διαβάσετε για μια νέα δίαιτα ή ένα νέο σύστημα προπόνησης μπορεί να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές στην πορεία σας, και μερικές φορές μπορεί να οδηγήσει σε υποτονικότητα την επόμενη ημέρα το οποίο να έχει ως αποτέλεσμα μια μέτρια προπόνηση.

Διαβάστε επίσης: Σωστός ύπνος για καλή σωματική και ψυχική υγεία

Βρείτε ένα μοτίβο ύπνου και να επιμείνετε πάνω σε αυτό. Κλείστε την τηλεόραση ή τον υπολογιστή και προσπαθήστε σιγά – σιγά να αυξάνετε τις ώρες που κοιμάστε. Έστω και μία ώρα παραπάνω είναι τεράστιο κέρδος για την χαλάρωση των μυών, την μυική ανάρρωση και ανάπτυξή τους, για να ισορροπήσουν οι ορμόνες και το σώμα να διώξει από πάνω του όλη την κούραση της ημέρας.

Το παρατραβάτε με την αερόβια;

Σίγουρα, είναι ένα πολύ καλό πράγμα αν θέλετε να παραμείνετε δραστήριοι και να κάψετε λίπος. Είναι όμως ένα πολύ κακό πράγμα, όταν όλες σας οι προσπάθειες στο διάδρομο οδηγούν σε απώλεια της μυϊκής μάζας που έχετε εργαστεί τόσο σκληρά για να οικοδομήσετε. Επιπλέον, το κεντρικό νευρικό σας σύστημα μπορεί αντέξει ένα συγκεκριμένο φόρτο εργασία.

Αν ακολουθείτε ένα πολύ έντονο πρόγραμμα με βάρη, μαζί με μακρόχρονη αερόβια, τα αποτελέσματα που θα βλέπετε θα μειώνονται μέρα με τη μέρα. Εκτελέστε 3 έως 4 φορές την εβδομάδα από 25 έως 40 λεπτά μέτριας καρδιαγγειακής άσκησης, και σταματήστε το εκεί. Δεν χρειάζεστε παραπάνω. Εάν θέλετε κι άλλο για να χάσετε κιλά, τότε μάλλον ήρθε η ώρα να αρχίσετε να επανασχεδιάζετε το διαιτολόγιό σας.

Τα τσούζετε;

Είναι γεγονός ότι το αλκοόλ είναι μέρος της κοινωνίας μας και θα είναι για πάντα. Και όλοι έχουμε διαβάσει ότι λίγο κόκκινο κρασί στο γεύμα είναι καλό για την καρδιά. Αλλά αν έχετε συνηθίσει να γυρνάτε στην πόλη μέχρι αργά, αρκετές μέρες μέσα στην εβδομάδα, κατεβάζοντας ότι πολύχρωμο σφηνάκι σας κεράσουν οι φίλοι σας, αυτό να ξέρετε ότι στο τέλος θα προκαλέσει μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης σας, θα διαταράξει τον ύπνο σας, θα αφυδατώσει το σώμα σας, και θα δεν θα σας επιτρέψει να δείτε μύες στο φως της ημέρας.

Αλλάζετε συχνά;

Είναι πάντα καλό, για να διατηρούμε το ενδιαφέρον για γυμναστική, να αλλάζουμε που και που την ρουτίνα μας. Σας λένε συνεχώς πως για να δείτε κάποια πρόοδο στο σώμα σας θα πρέπει να το “εκπλήσσεστε” κάθε φορά. Ωστόσο, η αλλαγή ρουτίνας κάθε δεύτερη εβδομάδα, δεν θα δώσει ποτέ στο σώμα σας την ευκαιρία να αναπτυχθεί πραγματικά ανταποκρινόμενο στις νέες απαιτήσεις που έχει υποστεί. Μείνετε σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για 6 έως 8 εβδομάδες πριν δοκιμάσετε ένα άλλο.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ