ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές και άρθρα διατροφικής γνώσης, αθλητικής διατροφής, συνταγών και συμπληρωμάτων

δίαιτες

Δίαιτες. Πόσο πραγματικά αποτελεσματικές είναι;

Κάθε δίαιτα λειτουργεί καλύτερα σε μερικούς ανθρώπους και λιγότερο καλά σε άλλους. Μετά υπάρχουν και δίαιτες που λειτουργούν τον πρώτο καιρό σταδιακά τα αποτελέσματα τους μειώνονται.

Μέρα με την μέρα όλο και περισσότερες δίαιτες ξεφυτρώνουν που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα. Σύμφωνα όμως με πρόσφατες στατιστικές στις ΗΠΑ ενώ ο κόσμος κάνει τις περισσότερες δίαιτες από ποτέ παράλληλα έχει τον υψηλότερο δείκτη παχυσαρκίας στα χρονικά δεδομένα!

Διαμόρφωση μιας δίαιτας

Διαφορετικότητα

Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί, επειδή μια δίαιτα που έκανε ο φίλος σας είχε φοβερά αποτελέσματα για αυτόν δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο αποτελεσματική για εσάς. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικό σωματότυπο εξωτερικά και διαφορετική βιοχημική σύσταση εσωτερικά έτσι κάθε δίαιτα επιδρά διαφορετικά στον καθένα. Βρείτε μια δίαιτα που να ταιριάζει σε εσάς, την καθημερινότητα σας (ή προσαρμόστε την αν χρειάζεται) και να καλύπτει τις ατομικές σας ανάγκες σας.

Προσχεδιασμένα γεύματα

Μην ακολουθείτε έτοιμα προσχεδιασμένα θερμιδικά γεύματα που βρήκατε σε κάποιο περιοδικό ή κάπου αλλού. Όπως είπαμε ο καθένας μας είναι διαφορετικός, άλλοι έχουμε πιο καθιστικό τρόπο ζωής δουλεύοντας όλη μέρα σε κάποιο γραφείο και άλλοι μπορεί να είμαστε στο πόδι όλη μέρα. Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες θερμιδικές και θρεπτικές απαιτήσεις.

Γυμναστική και διατροφή

Συνδυασμός

Η γυμναστική είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσετε την εμφάνιση σας, την υγεία σας και να ρυθμίσετε το βάρος σας αλλά άμα παραμελήσετε τις υπόλοιπες σας συνήθειες δεν θα έχει αποτελέσματα από μόνη της, μην νομίζετε ότι επειδή τρέξατε πέντε χιλιόμετρα μπορείτε να φάτε ότι θέλετε την υπόλοιπη μέρα. Σκεφτείτε το , αν γυμνάζεστε τρεις φορές την εβδομάδα από μια ώρα ο χρόνος αυτός αποτελεί το 2% του συνολικού σας εβδομαδιαίου χρόνου, δεν μπορείτε να κάνετε ότι γουστάρετε στο υπόλοιπο 98% και να περιμένετε να είστε υγιής. Διατροφή, ξεκούραση και στρες παίζουν τεράστιο ρόλο στην υγεία σας που μπορούν πολύ εύκολα να αντισταθμίσουν τα οφέλη της γυμναστικής.

Μετα-προπονητικό γεύμα

Μετά την προπόνηση παράγοντες όπως αύξηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης, εξαντλημένες αποθήκες γλυκογόνου, υψηλά επίπεδα αυξητικής ορμόνης κ.α. καθιστούν το μεταπροπονητικό σας γεύμα ως την κατάλληλη ώρα για να φάτε ένα πλήρης θρεπτικό γεύμα (θρεπτικό είπαμε μην αρχίσετε να τσακίζετε μπισκότα και παγωτά). Αν πάλι γυμνάζεστε αργά μην παραλείψετε αυτό το γεύμα επειδή φοβάστε πως θα παχύνετε λόγω της ώρας, φάτε ένα πλήρης γεύμα σε πρωτείνη και ‘’καλά λιπαρά’’ απλά μειώστε τους υδατάνθρακες αν θέλετε να αδυνατίσετε. Προτιμήστε να παραλείψετε κάποιο άλλο γεύμα της ημέρας πάντα παρά το μετα-προπονητικό.

Συμπέρασμα

Μην βλέπετε τις δίαιτα ως μια υποχρεωτική ψυχοφθόρα διαδικασία που έχει αποκλειστικό στόχο την απώλεια βάρους με οποιονδήποτε τρόπο. Δίαιτα σημαίνει τρόπος ή σύστημα διατροφής και ζωής αν κοιτάξετε μέσα σε ένα λεξικό και αυτό πρέπει να σημαίνει και για εσάς! Μόνο αν μετατρέψετε μια καλή δίαιτα σε τρόπο ζωής θα μπορέσετε να ελέγξετε το βάρος σας και να είστε υγιής σε μακροπρόθεσμη βάση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


5 σούπερ γεύματα όγκου για ενέργεια και μυικότητα

5 σούπερ γεύματα όγκου για ενέργεια και μυικότητα

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα όγκου

Γρήγορες και εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα όγκου

Warrior diet – Η δίαιτα του πολεμιστή

Warrior diet – Η δίαιτα του πολεμιστή


 

Tags:

Θέλουμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Απάντησε σε 7 σύντομες ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν
να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε ένα
ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για σένα.


Copyright © 2012-2017 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα