fbpx

Schisandra Chinensis. Μαγικό ελιξήριο ή άχρηστο βότανο;

Στην σημερινή εποχή όλοι μας ζούμε μια ζωή γεμάτη άγχος και το Schizandra Chinensis έρχεται να αντιμετωπίσει σε σωματικό και πνευματικο επίπεδο το στρες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
Schisandra Chinensis

Στην σημερινή εποχή είναι κοινά αποδεκτό, πως όλοι μας λίγο ή πολύ, ζούμε μια ζωή γεμάτη στρες και άγχος, λόγω του τρομακτικά γρήγορου ρυθμού που τρέχει η ζωή μας.

Ως γνωστών αυτοί οι 2 εχθροί της υγείας μας μπορούν να επιφέρουν πολλές δυσμενής καταστάσεις στον οργανισμό μας είτε ψυχολογικές είτε καθαρά παθολογικές. Το Schisandra Chinensis είναι ένα είδος αμπελιού με λουλούδια και μούρα που φυτρώνει στην Ανατολική Ασία δηλαδή στις Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία και Κορέα. Παρόλο που τα δραστικά συστατικά του Schisandra Chinensis βρίσκονται σε όλο το φυτό, η μεγαλύτερη τους συγκέντρωση είναι στα μούρα του φυτού τα οποία χρησιμοποιούνται παραδοσιακά σε αυτές τις περιοχές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες.

Χρήσεις του Schisandra Chinensis

Στην Ρωσία χρησιμοποιείται κυρίως για μείωση άγχους καθώς και την αύξηση της φυσικής άμυνας και αντοχής του οργανισμού. Στην Κίνα προτιμάται κυρίως για την τόνωση του ήπατος και για ενίσχυση της ζωτικότητας. Χρησιμοποιείται επίσης και για πολλούς άλλους σκοπούς όπως: ηρεμιστικό, υπνωτικό, για την καλή κυκλοφορία του αίματος, για το αναπνευστικό, τη ενίσχυση σεξουαλικής υγείας, καθώς και για διάφορες φλεγμονώδεις νόσους.

Μελέτες

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν προκαταρκτικές ενδείξεις για το ότι όλα τα παραπάνω μπορεί να υπάρχουν, επί του παρόντος το μεγαλύτερο κομμάτι των στοιχείων το οποίο εξακολουθεί να είναι μικρό σε σχέση με άλλα συμπληρώματα, εξετάζει κατά κύριο λόγο τη θεραπεία των παθήσεων του ήπατος και της γενικής προστασίας του.

Διάβασε επίσης: 7 λόγοι γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε το πράσινο τσάι

Και δευτεροβάθμια τη μείωση του στρες και την αύξηση της αντι- οξειδωτικής άμυνας των ενζύμων. Ένα μεγάλο μέρος των ευεργετικών δράσεων του Schisandra Chinensis πρέπει ακόμη να αποδειχθεί από τη δυτική ιατρική με ελεγχόμενες πανεπιστημιακές μελέτες. Ωστόσο παρά την μεγάλη χρήση του Schisandra Chinensis στην παραδοσιακή ιατρική, μελέτες σε ανθρώπους δεν υπάρχουν ακόμα όπως και για άλλα πολλά τέτοια παραδοσιακά γιατρικά της Ασιάτικης Ιατρικής.

Πληροφορίες
  • Άλλα ονόματα που υπάρχουν στην αγορά για το Schisandra Chinensis είναι: Omija, Omija Cha, Gomishi, Repnihat, Wuweizi.
  • Προσοχή μην το μπερδέψετε με: Schizandrol A, Schisandra sphenanthera (παρόμοιο βότανο με διαφορετικές ιδιότητες)
  • Αντενδείξεις: Χρήση Βορφαρίνης, εγκυμοσύνη.
  • Το βρίσκετε συνήθως σε σταγόνες, χάπια ή σαν φρούτο. Να τηρείτε πάντα τις δοσολογίες που θα σας δοθούν και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας οπωσδήποτε αν πάσχετε από κάποια ασθένεια.

Σχετική βιβλιογραφία
Potential of Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. in Human Health and Nutrition: A Review of Current Knowledge and Therapeutic Perspectives

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.