fbpx

7 λόγοι γιατί θα πρέπει να προτιμήσετε το πράσινο τσάι

Αναλύουμε τους 7 σημαντικότερους λόγους γιατί το πράσινο τσάι είναι τόσο ωφέλιμο στις προπονήσεις μας και στη γενική μας υγεία
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
πράσινο τσάι

Όλοι γνωρίζουμε ότι το νερό μπορεί να γίνει βαρετό, οι χυμοί περιέχουν πολύ ζάχαρη, το γάλα φουσκώνει και ότι τα αναψυκτικά είναι για τα σκουπίδια. Υπάρχει όμως ένα ποτό, του οποίου τα οφέλη του είναι γνωστά εδώ και αιώνες, αλλά συχνά παραβλέπεται από μερικούς ανθρώπους. Ας εξετάσουμε λοιπόν, τα πολλά οφέλη του πράσινου τσαγιού για τον αθλούμενο.

  1. Το πράσινο τσάι αυξάνει την ενέργεια, το οποίο σημαίνει δυνατότερες προπονήσεις στο γυμναστήριο!
  2. Το πράσινο τσάι μειώνει τη χοληστερόλη – ο εχθρός των bodybuilders που νοιάζονται για την καρδιά τους, αλλά αγαπούν τα οφέλη από την κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
  3. Το πράσινο τσάι αυξάνει το μεταβολισμό, πράγμα το οποίο μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό στην απώλεια βάρους.
  4. Είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά, επουλώνοντας τις φλεγμονές στα κύτταρα μετά από μια σκληρή προπόνηση και σαν μπόνους μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
  5. Προστατεύει το συκώτι. Όλοι γνωρίζουμε τι ζημιά προκαλούν να πολλά κόκκινα κρέατα στα επίπεδα χοληστερίνης, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι και το συκώτι επιβαρύνεται εξίσου.
  6. Το πράσινο τσάι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε οικογενειακό ιστορικό καρδιακών προβλημάτων, πρόβλημα με το βάρος σας ή απλά ένα τέρας με 110 κιλά μυς, τότε σίγουρα σας ενδιαφέρει αρκετά αυτό το ζήτημα.
  7. Ενυδάτωση! Το πράσινο τσάι στην πραγματικότητα ενυδατώνει το σώμα γρηγορότερα από το νερό όταν είμαστε διψασμένοι. Αυτό δεν πάει να πει φυσικά, ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε το νερό στην καθημερινή διατροφή μας…

Διάβασε επίσης: Χειμερινά ροφήματα: ποια ειναι τα οφέλη της κατανάλωσης τους;

Το νερό είναι και θα είναι πάντα το καλύτερο ποτό, αλλά καθώς ψάχνουμε πάντα νέες επιλογές για να βοηθήσουμε τους οργανισμούς μας ανακάμψει από τις προπονήσεις, το πράσινο τσάι αποτελεί το ιδανικότερο ρόφημα για όποιον πραγματικά νοιάζεται για την υγεία του.
Στην υγεία σας λοιπόν!


Βιβλιογραφία
Venables MC, et al. Green tea extract ingestion, fat oxidation, and glucose tolerance in healthy humans. Am J Clin Nutr. (2008)
Hursel R, et al. The effects of catechin rich teas and caffeine on energy expenditure and fat oxidation: a meta-analysis. Obes Rev. (2011)
Kerksick CM, Kreider RB, Willoughby DS. Intramuscular adaptations to eccentric exercise and antioxidant supplementation. Amino Acids. (2010)
Gugler R, Dengler HJ. Inhibition of human liver catechol-O-methyltransferase by flavonoids. Naunyn Schmiedebergs Arch Pharmacol. (1973)
Yang CS, et al. Cancer prevention by tea: animal studies, molecular mechanisms and human relevance. Nat Rev Cancer. (2009)
Wang N, et al. Tea and reduced liver cancer mortality. Epidemiology. (2008)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.