ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές και άρθρα διατροφικής γνώσης, αθλητικής διατροφής, συνταγών και συμπληρωμάτων

μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής

10 αβάσιμοι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής

Στο μαγικό βασίλειο του γυμναστηρίου όπου όλοι έχουν μια γνώμη και όλοι είναι ειδήμονες σε έναν τομέα, ο διαχωρισμός της αλήθειας από το μύθο μπορεί συχνά να είναι δύσκολο επίτευγμα.

Ο καθένας έχει μια γνώμη, και συχνά αυτές οι απόψεις βασίζονται σε φήμες, παραπληροφόρηση, ή 60 δευτερόλεπτα πανικού στα νυχτερινά δελτία ειδήσεων ή το ραδιόφωνο. Πολλοί μύθοι για τα συμπληρώματα εξακολουθούν να επικρατούν, παρά το γεγονός ότι αυτοί οι μύθοι έχουν μελετηθεί και έχουν αποδειχθεί ότι είναι λανθασμένοι.

Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά σε 10 δημοφιλείς μύθους όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής. Βεβαίως, αυτή η λίστα είναι μόνο η αρχή και είμαστε σίγουροι ότι δεκάδες άλλοι μύθοι κυκλοφορούν εκεί έξω. Αν γνωρίζετε έναν μύθο για τα συμπληρώματα που δεν είναι στη λίστα αυτή, θα θέλαμε να σας ενθαρρύνουμε να κάνετε μια έρευνα και να εξετάσετε από μόνοι σας τι είναι αλήθεια και τι… παραμύθια.

Μύθος 1: Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος παχαίνει

Οι πρωτεΐνες ορού γάλακτος (whey) δεν παχαίνουν. Τέλος. Το μόνο πράγμα που παχαίνει είναι η υπερβολική πρόσληψη ημερήσιων θερμίδων. Τέλος. Τρώγοντας μια σωστή ποσότητα πρωτεϊνών καθημερινά θα εξασφαλίσετε μέγιστα κέρδη μυών. Μερικοί συνιστούν 2 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρος. Άλλοι περισσότερα. Δεν έχει γίνει καμία έρευνα περί τούτου, γι’ αυτό η καλύτερη προσέγγιση σε αυτό είναι πάντα μια καλή μερίδα πρωτεϊνών με κάθε γεύμα σας για μέγιστα αποτελέσματα.

Μύθος 2: Τα συμπληρώματα είναι σκέτο πέταμα χρημάτων

Αυτός είναι ένας πολύ γενικευμένος μύθος. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός αποτελεσματικών συμπληρωμάτων διατροφής στην αγορά που βοηθάνε να μεγιστοποιήσετε την απόδοση στο γυμναστήριο, να χτίσετε μυς, να κάψετε λίπος και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία. Άλλα είναι καλά, άλλα είναι εξαιρετικά. Όλα κάνουν μια δουλειά σε ένα ποσοστό. Το θέμα είναι να βρείτε το καλύτερο για τα λεφτά σας.

Μύθος 3: Αν έχω μια καλή διατροφή, δεν χρειάζομαι συμπληρώματα

Μια καλά ισορροπημένη διατροφή είναι μια καλή αρχή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πληρείτε όλες τις διατροφικές ανάγκες του σώματός σας. Και ειδικά όταν βάζετε το σώμα κάτω από το υπερβολικό στρες των ασκήσεων με βάρη. Επιπλέον, οι θρεπτικές ανάγκες έχουν διακυμάνσεις εξαιτίας της ηλικίας, της υγείας, του άγχους ή μιας έντονης προπόνησης. Δείτε τα συμπληρώματα ως ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο ότι οι προπονήσεις σας δεν πάνε χαμένες.

Μύθος 4: Όλα τα συμπληρώματα είναι η ίδια ποιότητα

Δεν είναι όλα τα συμπληρώματα τα ίδια. Διαφορετικές εταιρείες έχουν διαφορετικά στάνταρτ παραγωγής. Ορισμένες βασίζονται σε χαμηλότερη ποιότητα και καθαρότητα πρώτων υλών, ώστε να μπορούν να παρέχουν μια χαμηλότερη τιμή. Άλλες εταιρίες διαθέτουν τα πιο υψηλά στάνταρτ αλλά με υψηλό κόστος. Ένας γενικός κανόνας είναι να μην αγοράζετε συμπληρώματα με βάση την τιμή. Αντ ‘αυτού, αναζητήσετε απόψεις άλλων ανθρώπων και κάντε μια έρευνα να δείτε ποια προϊόντα βρίσκονται στην κορυφή των προτιμήσεων.

Μύθος 5: Η κρεατίνη είναι αναβολικό

Η κρεατίνη δεν είναι ούτε αναβολικό ούτε στεροειδές. Η κρεατίνη είναι μια φυσική ουσία που βρίσκεται στο ανθρώπινο σώμα και ο ρόλος της είναι να παρέχει ενέργεια (κυρίως) στα μυϊκά κύτταρα. Τα αναβολικά – στεροειδή είναι χημικά φάρμακα που μιμούνται τα οφέλη της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης και σε υπερβολικές δόσεις θεωρούνται επικίνδυνα. Η κρεατίνη είναι ένα απολύτως ασφαλές και φυσικό προϊόν.

Η συνέχεια στην επόμενη σελίδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Προ-προπονητικά συμπληρώματα: Τα καλύτερα συστατικά

Προ-προπονητικά συμπληρώματα: Τα καλύτερα συστατικά

Ο απόλυτος οδηγός για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Ο απόλυτος οδηγός για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Tι είναι η Καρνιτίνη και ποια τα οφέλη της στη γυμναστική

Tι είναι η Καρνιτίνη και ποια τα οφέλη της στη γυμναστική


Σελίδες:

Θέλουμε να σε γνωρίσουμε καλύτερα

Απάντησε σε 7 σύντομες ερωτήσεις που θα μας βοηθήσουν
να σε γνωρίσουμε καλύτερα και να δημιουργήσουμε ένα
ενδιαφέρον και χρήσιμο περιεχόμενο για σένα.


Copyright © 2012-2017 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα