5 απλοί τρόποι για να αυξήσετε την ένταση των προπονήσεων σας

ένταση των προπονήσεων

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Μην χάνεις κανένα άρθρο σαν και αυτό. Εγγράψου τώρα στο newsletter του Ensomati και λάβε κάθε εβδομάδα δωρεάν προγράμματα ασκήσεων, άρθρα για διατροφή και συμβουλές προπόνησης σύμφωνα με τους στόχους σου.

Οι συχνές επισκέψεις στο γυμναστήριο μπορεί να καταντήσουν μονότονες με την πάροδο του χρόνου και η ρουτίνα μπορεί να καταστρέψει ακόμα και τα πιο άψογα προπονητικά προγράμματα, μειώνοντας ή καθυστερώντας την πρόοδο. Το καλό είναι ότι μπορείτε να το αλλάξετε αυτό με μερικές απλές κινήσεις. Σας έχουμε μερικές απλές συμβουλές ώστε να κρατήσετε φρέσκο το ενδιαφέρον σας για γυμναστική και να δείτε τα αποτελέσματα που ονειρευόσασταν στο σώμα σας.

Προπονηθείτε με έναν φίλο

Ξεκινάμε από τα βασικά. Βρίσκεστε στο γυμναστήριο για να χτίσει μυς, αλλά η ασφάλεια πρέπει να είναι πρώτη στη λίστα σας. Φέρνοντας ένα φίλο μαζί σας εξασφαλίζει ότι ακόμα και αν εξαντληθείτε σε εκείνη την τελευταία δύσκολη επανάληψη στον πάγκο δεν θα βρεθεί η μπάρα στο κεφάλι σας. Και αυτή η τελευταία δύσκολη επανάληψη είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα που δεν θα μπορούσατε να εκτελέσετε ποτέ μόνοι σας. Έχοντας κάποιον να σας βοηθά, θα μπορέσετε πιο εύκολα να ξεπεράσετε τα όριά σας σε βάρος και επαναλήψεις και με αυτόν τον τρόπο να δείτε πιο γρήγορα αποτελέσματα στο σώμα σας.

Προσθήκη σούπερ σετ

Ένα σετ κάμψεων δικεφάλων με μπάρα είναι πολύ καλό, σίγουρα. Αλλά τι γίνεται με το ίδιο σετ όταν ακολουθείται αμέσως με κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες, το οποίο ολοκληρώνεται με ένα ακόμα σετ κάψεων δικεφάλων στην τροχαλία; Αν ο στόχος σας είναι ένα τρελό πρήξιμο και μεγαλύτερη ένταση στην προπόνηση, σκεφτείτε να προσθέσετε 1 ή 2 σούπερ σετ στην καθημερινή σας εκγύμναση.


Χτίσε μυς. Χάσε βάρος. Go Fitpro.

Διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα τώρα

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

Aργές, πολύ αργές κινήσεις

Αυτό το στιλ προπόνησης ήταν πολύ δημοφιλής για ένα σύντομο χρονικό διάστημα στη δεκαετία του ’90 και για ένα καλό λόγο: Δουλεύει! Δουλέψτε λοιπόν κι εσείς, με 5 έως 6 δευτερόλεπτα για το θετικό μέρος της κίνησης (αν πρόκειται για πίεση, θετικό μέρος θεωρείται όταν απομακρύνετε το βάρος από εσάς, αν πρόκειται για έλξη, θετικό μέρος θεωρείται όταν τραβάτε το βάρος προς το μέρος σας), ακολουθούμενη από μια επίσης αργή αρνητική κίνηση της επανάληψης για 3 έως 5 δευτερόλεπτα. Θα ανακαλύψετε ότι η άσκηση είναι πιο δύσκολη από όσο νομίζατε και ο μεταπροπονητικός πόνος που θα νιώθετε θα σας κάνει να θυμηθείτε τις πρώτες σας μέρες στο γυμναστήριο!

Φέρτε το γυμναστήριο στο σπίτι

Η προπόνηση στο γυμναστήριο είναι μια χαρά, αλλά δεν είναι το σπίτι σας. Δεν μπορείτε εκεί να γυμναστείτε με τις παντόφλες , ενώ ελέγχετε τα email σας και τα ηχεία να βαράνε στη διαπασών! Αλλά μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι σας. Και αυτό το αίσθημα της άνεσης είναι που θα σας ενθουσιάσει να κάνετε περισσότερα!

Στην τελική, γραφτείτε σε ένα νέο γυμναστήριο

Μήπως επισκέπτεστε το ίδιο γυμναστήριο και συναντάτε τους ίδιους ανθρώπους και μηχανήματα για πολύ καιρό τώρα; Μήπως η ρουτίνα έχει καταντήσει βαρετή; Αλλάζοντας κάθε τόσο γυμναστήριο είναι ωφέλιμο τόσο για το μυαλό, όσο και για το σώμα. Η αλλαγή περιβάλλοντος, τα νέα πρόσωπα αποτελούν νέο ερέθισμα για τον εγκέφαλο και σας δίνει νέο κίνητρο στην προπόνηση. Τα διαφορετικά μηχανήματα που θα βρείτε θα παρέχουν μια εξτρά πρόκληση για τους μυς σας, καθώς θα έχουν συνηθίσει τόσους μήνες στις ίδιες γωνίες και αντιστάσεις, με αποτέλεσμα τη διέγερση νέων μυϊκών ινών.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε το επόμενο βήμα στη γυμναστική σου

Ξεκίνα να γυμνάζεσαι σωστά με ένα πρόγραμμα ειδικά για σένα

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2020 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.