fbpx

Αποδοτική προπόνηση: Προπονείστε αρκετά δυνατά;

Δες τις παρακάτω ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου και ίσως μπορέσουν να διορθώσουν μια λανθασμένη πορεία που έχεις πάρει προπονητικά
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
αποδοτική προπόνηση

Προπονείστε για αρκετό καιρό χωρίς αισθητά αποτελέσματα; Προσπαθείτε να βρείτε τι φταίει; Ήρθε η ώρα να κάνετε στον εαυτό σας ορισμένες ερωτήσεις ως προς την προσέγγιση που έχετε υιοθετήσει, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Δείτε τις παρακάτω ερωτήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στο να καταλάβετε κατά πόσο τελικά αποδοτική προπόνηση κάνετε.

Προπονείστε μόνος ή με φίλο;

Μια αποδοτική προπόνηση σόλο είναι ήσυχη και απερίσπαστη, βοηθώντας σας έτσι να συγκεντρωθείτε στο στόχο, αλλά μπορεί να αποβεί εξαιρετικά δύσκολη όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε τη στασιμότητα στις μέγιστές σας, καθώς και επικίνδυνη σε αρκετές περιπτώσεις. Βρείτε λοιπόν, κάποιον με παρόμοιους στόχους και χρονοδιάγραμμα και προπονηθείτε μαζί, δίνοντας έτσι ο ένας στον άλλο όχι μόνο τη βοήθεια, αλλά και το κίνητρο να ξεπεράσει τον εαυτό του σε κάθε προπόνηση.

Καταγράφετε τις αποδόσεις σας;

Κάθε φορά που εισέρχεστε στο γυμναστήριο, θα πρέπει μπαίνετε με τη σκέψη ότι πρόκειται να σπάσετε το προηγούμενο προσωπικό σας ρεκόρ. Έχοντας μια βασική ιδέα κάπου γραπτώς, για το που ήσασταν την προηγούμενη φορά θα σας δώσει νέα ώθηση ώστε να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω την επόμενη.

Διάβασε επίσης: Πρέπει να κρατάμε σημειώσεις όταν προπονούμαστε;

Είστε αρκετά δυναμικοί;

Μήπως 3 μέρες δεν είναι αρκετές; Έχετε σκεφτεί 4 ημέρες ή 5; Έχετε δοκιμάσει τα όριά σας; Μήπως βάζετε λιγότερα κιλά; Ή κάνετε μόνο απλές ασκήσεις απομόνωσης; Έχετε ποτέ προσπαθήσει άλλες πιο δυναμικές τεχνικές όπως super sets ή drop sets;


Προπόνηση στο σπίτι - Fitpro

Προγράμματα ασκήσεων με ξεκάθαρες οδηγίες

Δες τι είναι να κάνεις και κάντο σωστά

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO

Τρώτε;

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που ξεχνάνε οι πιο πολλοί είναι το “Αν δεν φας πως θα μεγαλώσεις;” που τους έλεγε η μαμά. Σκεφτείτε το. Αν γυμνάζεστε σαν τέρας όλη την εβδομάδα και δεν τρώτε σαν τέρας, δεν πρόκειται να δείτε τα αποτελέσματα που θέλετε. Ξεκινήστε προσπαθώντας να προσθέσετε μισό κιλό νέας μυϊκής μάζας κάθε εβδομάδα. Δεν πρόκειται να το πετυχαίνετε πάντα, αλλά θα έρθετε αρκετά κοντά.

Διάβασε επίσης: Γρήγορες και εύκολες ιδέες για υγιεινά γεύματα μυικού όγκου

Τι φοβάστε;

Φοβάστε ότι δεν έχετε χρόνο; Ότι δεν σας αφήνει το καθημερινό σας πρόγραμμα να γίνετε αυτό που θέλετε; Φοβάστε μην εξαντληθείτε; Μην πέσετε στην παγίδα της υπερπροπόνησης; Μη χάσετε τους κοιλιακούς σας τρώγοντας λίγο παραπάνω; Ο μεγαλύτερος φόβος ενός ανθρώπου βρίσκεται στο γεγονός ότι διστάζει να ανακαλύψει τα δικά του όρια; Εσείς τα έχετε ανακαλύψει;

Προπονείστε όσο πρέπει;

Ναι, μπορεί να έχετε διαβάσει άρθρα σε περιοδικά που λένε ότι είναι δυνατό να επιτευχθεί μια εκπληκτική σωματική διάπλαση σε μόλις 40 λεπτά προπόνησης την ημέρα. Ναι, κάποιοι σας είπαν για την κορτιζόλη και πανικοβάλλεστε όταν βλέπετε πως έχει περάσει 1 λεπτό μετά τα 60 λεπτά στο γυμναστήριο.

Διάβασε επίσης: Πόσο πρέπει να διαρκεί μια προπόνηση ιδανικά;

Αλλά έχετε παρατηρήσει λίγο τις προπονήσεις των “μεγάλων”; Αν ναι, τότε δεν έχετε απορήσει γιατί προπονούνται για 90 και παραπάνω λεπτά με 16-20 σετ για μια μεγάλη μυική ομάδα, 10 σετ συνολικά για μια δευτερεύουσα και μετά χτυπάνε τους διαδρόμους; Και μην ακούσουμε δικαιολογίες τύπου “αυτοί παίρνουν φάρμακα”. Αυτό τι σημαίνει δηλαδή; Ότι εσείς είστε κατώτεροι;

Μήπως είστε όλο δικαιολογίες;

Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους και αυτούς που φοβούνται να ξεπεράσουν τα όριά τους. Επιχειρήματα που θέτουν για να ησυχάσουν τη συνείδησή τους ώστε να πείσουν τον εαυτό τους ότι δεν είναι ικανοί. Μόλις συνειδητοποιήσετε τι δυναμικό κρύβεται μέσα σας, τότε θα δείτε ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

EnSomati Fitpro

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.