fbpx

Ποδήλατο ή Τρέξιμο. Ποιος θα βγει νικητής;

Ποδήλατο vs Τρέξιμο. Συγκρίνουμε τις δυο πιο δημοφιλείς μεθόδους καρδιαγγειακών ασκήσεων και βγάζουμε τον τελικό νικητή. Τα συμπεράσματα δικά σας
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
Ποδήλατο ή Τρέξιμο

Η ποδηλασία και το τρέξιμο είναι δύο τρόποι άσκησης που συνήθως συνιστούνται για χάσιμο βάρους. Απώλεια βάρους συμβαίνει όταν καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες λαμβάνετε και αυτά τα δύο μέσα σας επιτρέπουν να κάψετε αρκετές θερμίδες χωρίς να χρειάζεται μεγάλη επιδεξιότητα ή κατάρτιση. Αλλά έρχεται εκείνη η στιγμή που σας δίνονται δύο επιλογές και αναρωτιέστε ποια είναι η ιδανικότερη για τη δική σας περίπτωση. Ποδήλατο ή τρέξιμο λοιπόν; Ας δούμε τα υπέρ και τα κατά και των δύο και ας βγάλουμε το νικητή.

Στόχος: Βελτίωση φυσικής κατάστασης

Ποδήλατο: Ακριβώς όπως στο σχολείο, θα αναπτύξετε αντοχή και δύναμη και οι χαμηλοί κραδασμοί θα σας κάνουν να συνεχίζετε για ώρες, αρκεί να διατηρείτε ένα ζωηρό τέμπο.

Τρέξιμο: Δεν πρόκειται να αναπτύξετε αντοχή τόσο γρήγορα για ένα λόγο: Πονάει. Το τρέξιμο οδηγεί σε μυϊκούς πόνους πιο γρήγορα από το ποδήλατο, έτσι οι ευεργετικές του ιδιότητες αργούν να φανούν.

Νικητής: Ποδήλατο

Στόχος: Μυική ανάπτυξη

Ποδήλατο: Η κίνηση παράγεται από τους γλουτούς, τους τετρακέφαλους και τους μηριαίους δικέφαλους. Αν ποδηλατείτε με μεγάλη ταχύτητα θα δείτε τους μηρούς σας να αναπτύσσονται και τη δύναμή σας στο γυμναστήριο όταν προπονείτε πόδια να χτυπάει κόκκινο!

Εκτέλεση: Δεν πρόκειται να πάρετε όγκο με το τρέξιμο ακόμα και αν πάρετε τα βουνά, αυτό είναι γεγονός. Στην πραγματικότητα, αν τρέχετε καθημερινά για πάνω από 40 λεπτά θα χάνετε όγκο.

Νικητής: Ποδήλατο

Διάβασε επίσης: Καρδιαγγειακές ασκήσεις σε φάση όγκου

Στόχος: Κάψιμο λίπους

Ποδήλατο: Αν είστε μετρίου αναστήματος και βάρους περίπου 75 κιλών, θα χάσετε γύρω στις 400 θερμίδες για 40 συνεχόμενα λεπτά με πολύ γρήγορο πετάλι. Άλλωστε… κάθεστε. Αν δεν υποστηρίζετε το βάρος σας, απλά δεν «εργάζεστε» τόσο σκληρά.

Τρέξιμο: Μόλις 14,2 λεπτά σε ένα διάδρομο καίνε 200 θερμίδες. Σκεφτείτε πως έχετε να σηκώσετε σε κάθε βήμα ολόκληρο το σώμα σας. Αυτό θα πει καταπόνηση! Θέλετε να χάσετε γρηγορότερα την κοιλιά; Δοκιμάστε ανώμαλο έδαφος ή τρέξιμο σε άμμο.

Νικητής: Τρέξιμο

Στόχος: Προτεραιότητα η ασφάλεια

Ποδήλατο: 6 τραυματισμοί ανά 1000 ώρες ποδήλατο είναι ο μέσος όρος. Προσέξτε τα πόδια σας να μην εκτείνονται πλήρως στο πετάλι, γιατί κινδυνεύετε από κράμπα του μηριαίου δικέφαλου.

Τρέξιμο: 11 τραυματισμοί ανά 1000 ώρες ο μέσος όρος. Οι κραδασμοί συμπιέζουν την σπονδυλική στήλη και επιβαρύνουν τα γόνατα, ιδιαίτερα σε έδαφος που δεν είναι προορισμένο για τρέξιμο.

Νικητής: Ποδήλατο

Ετυμηγορία

Όπως φαίνεται, η ετυμηγορία ποδήλατο ή τρέξιμο κλείνει προς το ποδήλατο, το οποίο κερδίζει στα σημεία με εξαίρεση στην περίπτωση όπου ο στόχος σας είναι το κάψιμο λίπους. Ωστόσο, μην ξεχνάμε ότι η ένταση είναι αυτή που καθορίζει τον στόχο.


Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προπονήσου σωστά. Προπονήσου με πλάνο.
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα

μάθε πως να χάσεις βάρος

Μάθε πως να χάσεις βάρος

Σωστά και εύκολα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


EnSomati Fitpro

Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.