fbpx

Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης: Χτίστε μύες και κάψτε το λίπος

Ας μάθουμε για μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές μεθόδους προπόνησης, την Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης. Πως εκτελείται και τι αποτελέσματα έχει
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης

Υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να γνωρίζετε για την Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης, χωρίς να την έχετε ακούσει με το όνομά της. Αυτή η μέθοδος προπόνησης έχει συζητηθεί έντονα σε φόρουμ και γυμναστήρια και έχει αρχίσει σιγά-σιγά να αντικαθιστά τα τυποποιημένα “20 σετ ανά μυϊκή ομάδα” συστήματα που έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία 30 χρόνια με μέτρια έως καλά αποτελέσματα.

Τι είναι η Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης;

Η Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης είναι, ουσιαστικά, μια άκρως παρανοϊκή προπόνηση! Πρόκειται να ορμήσετε στα βάρη, και να εναλλάσσετε τα σετ τον ένα μετά το άλλο, με ελάχιστη ποσότητα της ξεκούρασης (ως καθόλου), και στη συνέχεια να προχωράτε στην επόμενη άσκηση. Πρόκειται να δυναμώσετε, να κάψετε λίπος και να προσθέσετε αρκετούς μύες, θα έχετε φύγει πιο γρήγορα από γυμναστήριο από ότι συνήθως και θα έχετε αυξήσει στο κατακόρυφο την αερόβια δυναμικότητά σας.

Η ΠΜΑ είναι πολύ δημοφιλής σε άτομα με περιορισμένο χρόνο στη διάθεσή τους για αυτό ακριβώς το λόγο: καλύπτει πολλούς στόχους ταυτόχρονα στον λιγότερο δυνατό χρόνο. Η ΠΜΑ παραδίδει το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το χρόνο σας στο γυμναστήριο και μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα μεταμόρφωσης του σώματός σας.

Διαβάστε επίσης: Super Sets – Ο απόλυτος οδηγός

Θα επιτεθείτε σε κάθε σετ από κάθε άσκηση με μεγάλη ενέργεια και εκρηκτικότητα. Κάντε «διάλειμμα» για 5 δευτερόλεπτα για να πιάσετε την αναπνοή σας και προχωρήστε στην επόμενη άσκηση εκτελώντας κάθε σετ με τη μέγιστη δυνατή ένταση. Η ΠΜΑ απαιτεί να ασκείτε ολόκληρο το σώμα σας σε κάθε προπόνηση. Και αυτό γιατί έχει ένα πολύ θεμελιώδη στόχο: να εξαντλεί το σώμα.

Τι αποτελέσματα έχει η Προπόνηση Μεταβολικής Αντίστασης;

Τα αποτελέσματα της ΠΜΑ θα σας φανούν πρωτόγνωρα και πολύ καλύτερα από μια πλήρη προπόνηση. Πρώτα απ ‘όλα, η δύναμή σας θα εκτοξευτεί. Άλλωστε, επιτίθεστε σε κάθε ομάδα μυών και τους αναγκάζετε να εργάζονται πέρα από τις συνηθισμένες τους ικανότητες. Ως επόμενο, οι μύες σας θα μεγαλώσουν. Εξαναγκάζοντας τόσο πολύ αίμα σε κάθε μυϊκή ομάδα – περισσότερο από όσο μπορεί να έχουν συνηθίσει να λαμβάνουν – σημαίνει ότι οι ίνες σας θα πρηστούν. Η ασταμάτητη φύση της ΠΜΑ εξασφαλίζει κάψιμο λίπους όχι μόνο κατά τη διάρκεια αλλά και για πολλές ώρες μετά το τέλος της προπόνησης. Τέλος, με την καρδιά και τα πνευμόνια να δουλεύουν στο μάξιμουμ, σημαίνει ότι πρώτον θα είστε σε κορυφαία αερόβια κατάσταση και δεύτερο ότι δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να πατήσετε πόδι στο διάδρομο.

Δώστε για μια εβδομάδα μια ευκαιρία στον εαυτό σας να απολαύσει όλα τα θετικά αποτελέσματα της Μεταβολικής Αντίστασης και σοκάρετε το σώμα σας με νέα επίπεδα δύναμης και μυϊκής ανάπτυξης. Μπορείτε να σχεδιάσετε ένα πρωτόκολλο που να ταιριάζει περισσότερο τις προπονητικές σας ανάγκες και στόχους. Μπορεί τελικά να αποφασίσετε ότι δεν σας ταιριάζει και να ξαναγυρίσετε στο παλιό σας πρόγραμμα. Ωστόσο, θα εκπλαγείτε με το πόση πρόοδο θα έχετε κάνει μόνο με μια εβδομάδα Προπόνησης Μεταβολικής Αντίστασης!

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

EnSomati Fitpro

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.