Skip to main content

Κάντε το χρόνο που ξοδεύετε στο γυμναστήριο πιο παραγωγικό

Ψάχνετε τρόπους να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το χρόνο μέσα στο γυμναστήριο; Σας έχουμε μερικά έξυπνα τρικ για να αλλάξετε λίγο την προπονητική σας ρουτίνα
γυμναστήριο

Ψάχνετε τρόπους για να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το χρόνο που διαθέτετε στο γυμναστήριο; Εδώ σας έχουμε μερικές ιδέες για να αλλάξετε λίγο την προπονητική σας ρουτίνα με ορισμένα έξυπνα τρικ. Η άσκηση με βάρη είναι από τα λίγα αθλήματα που μπορείτε να τροποποιήσετε στις δικές σας ανάγκες κάθε φορά, ώστε να σας επιφέρει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Δείτε τι έχουμε να σας προτείνουμε και κρίνετε οι ίδιοι αν θέλετε να εφαρμόσετε μερικές από τις παρακάτω συμβουλές στο δικό σας πρόγραμμα.

Δέσμευση για 100% για ένα χρονικό διάστημα

Οι περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να προπονηθούν στο 100% της έντασης όλο τον χρόνο, ακολουθώντας μια αυστηρή διατροφή το 100% του χρόνου. Είμαστε όμως άνθρωποι και όχι μηχανές. Γιατί να μην δώσετε στον εαυτό σας ένα σύντομο χρονικό διάστημα του 100% των δυνάμεών σας και στη συνέχεια να επιστρέψετε σε ένα 80% για μια περίοδο μερικών εβδομάδων; Γνωρίζοντας ότι σας έχουν απομείνει μόνο μερικές ημέρες του 100% για να επιστρέψετε στο 80% σας δίνει ένα εξτρά κίνητρο να δουλέψετε πιο παραγωγικά και πιο έντονα!

Σχεδιάστε τα διαλείμματά σας

Ακριβώς όπως έχετε προγραμματίσει τις προπονήσεις σας, τη διατροφή, τον ύπνο, και τα συμπληρώματα, θα πρέπει να προγραμματίσετε τουλάχιστον δύο διαλείμματα ανά έτος για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Αυτό θα δώσει στο Κεντρικό Νευρικό σας Σύστημα, τις αρθρώσεις, τους τένοντες, τους συνδέσμους, και τους μυς σας μια γρήγορη ευκαιρία να ανακάμψουν από τη βάναυση προπόνηση που τους υποχρεώνετε σε κανονική βάση.

“Βρείτε” μια έξτρα επανάληψη – κάθε φορά

Αναζητήστε τρόπους για να σηκώσετε περισσότερο βάρος, κάθε φορά που είστε στο γυμναστήριο, έτσι ώστε οι μυς σας να μην έχουν άλλη επιλογή από το να αυξάνουν σε δύναμη και μέγεθος. Θυμηθείτε ότι μυς σας είναι μόνο τόσο μεγάλοι και δυνατοί, όσο εσείς τους αφήνετε να είναι. Αν τραβήξετε τον πίρο και μειώσετε το βάρος κατά 5 κιλά, έτσι ώστε να μπορείτε να κάνετε 3 ή 4 επιπλέον επαναλήψεις, θα αναγκάσετε τους μυς σας να κάνουν ό,τι συνήθως δεν μπορούν – και η ανάπτυξη θα ακολουθήσει.

Διαβάστε επίσης: Πώς να κάνετε πιο πολλές επαναλήψεις σε κάθε σετ με cluster sets

Αναζητήστε τρόπους για να διατηρήσετε το κίνητρό σας για γυμναστική

Η προπόνηση με ένα φίλο ίσως είναι ο καλύτερος τρόπος. Αλλάξτε γυμναστήριο για λίγο καιρό αν βαρεθήκατε τα ίδια όργανα και τις ίδιες παραστάσεις στο δικό σας. Ανακατέψτε τις ημέρες προπόνησης. Αλλάξτε την playlist στο mp3 σας. Η προπόνηση με βάρη είναι από τα πιο σκληρά χόμπι έτσι, χωρίς ενθουσιασμό, οι δικαιολογίες που μπορείτε να βρείτε για να μη πάτε γυμναστήριο είναι άπειρες!

Διαβάστε επίσης: 10 συμβουλές για να μη χάσετε τη διάθεσή σας για γυμναστική

Δώστε περισσότερη ενέργεια στις περιοχές που χρειάζονται την περισσότερη δουλειά

Κατανοήστε ποια είναι τα φυσικά ταλέντα σας στο γυμναστήριο, και… παίξετε με αυτά! Εάν έχετε κοντά χέρια και ένα εκπληκτικό ρεκόρ σε πιέσεις στήθους δεν χρειάζεται να το παλεύετε παραπάνω. Συνδυάστε τις ημέρες στήθους με μια άλλη μεγάλη μυική ομάδα και μετακινήστε την προσοχή σας σε λιγότερο αναπτυγμένες ή αδύναμες περιοχές. Δοκιμάστε να κάνετε πόδια τη Δευτέρα που οι δυνάμεις σας είναι στο μάξιμουμ, και τοποθετήστε το στήθος την τελευταία μέρα της εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης: Αποδοτική προπόνηση: Προπονείστε αρκετά δυνατά;

Κάντε απότομες αλλαγές στην προπόνηση αλλά μικρές αλλαγές στη διατροφή

Κάθε 8-12 εβδομάδες προσπαθήστε να αλλάξετε πλήρως το πρόγραμμά σας. Κάντε το σώμα σας να μαντεύει κάθε φορά τι τρελό σχέδιο του έχετε ετοιμάσει και σοκάρετε συνεχώς τους μυς σας σε νέα ανάπτυξη. Ωστόσο, δεν μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να παραδώσει το ίδιο είδος σοκ στον οργανισμό σας με απότομες διατροφικές αλλαγές. Πολλά εσωτερικά συστήματα του σώματός σας εξαρτώνται από τα θρεπτικά συστατικά που του δίνετε για να συνεχίσει να εκτελεί τις προπονήσεις που κάνετε. Οι απότομες αλλαγές στη διατροφή μπορεί να ταράξουν το μεταβολισμό σας και να φέρουν πολύ άσχημα αποτελέσματα στο γυμναστήριο αν δεν προσέξετε τι κάνετε.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ