ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Συμβουλές προπόνησης με βάρη, αερόβιας προπόνησης και άρθρα για πρόληψη και αθλητική αποκατάσταση

Διατάσεις ποδιών

Συμβουλές για ταχύτερη ανάρρωση μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών

Έχετε μόλις τελειώσει μέχρι μια ακόμη απίστευτα βάναυση προπόνηση ποδιών. Κάνατε τα squat σας, τις πρέσες σας, τις πιέσεις και τις έλξεις σας και ό,τι άλλο ανθρωπίνως δυνατό για να καταστρέψετε το κάτω μέρος του σώματός σας και φύγατε έρποντας από το γυμναστήριο. Τώρα, όσο ωραίο και αν είναι το συναίσθημα μετά από μια έντονη προπόνηση, ξαφνικά συνειδητοποιείτε τον πόνο που πρόκειται να έχετε την επόμενη ημέρα. Και την μεθεπόμενη. Έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε με κάποιο μαγικό τρόπο να αποφύγετε το πιάσιμο των επόμενων ημερών μετά από μια βαριά εκγύμναση ποδιών; Λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να σας σώσει. Ωστόσο, μπορείτε να ελαττώσετε τον χρόνο ανάκαμψης του οργανισμού σας σημαντικά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Πρωτεΐνη – αμέσως

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνηση σας, θα πρέπει να έχετε μέσα σε ένα σέικερ, 2 μερίδες σκόνης της αγαπημένης πρωτεΐνης για άμεση λήψη. Μην περιμένετε μέχρι να φτάσετε σπίτι, γιατί θα έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο. Μετά το πέρας της προπόνησής σας, οι μύες σας είναι διψασμένοι για αμινοξέα, και για μια πρωτεΐνη γρήγορης αφομοίωσης. Φυλάξτε το σέικες μέσα στην τσάντα σας ή το αυτοκίνητο και μη διστάσετε να το καταναλώστε αμέσως.

Ανεβάστε την πρόσληψη πρωτεΐνης για τις επόμενες 48 ώρες

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι μυϊκές ίνες των ποδιών σας θα έχουν πιθανώς τραυματιστεί σοβαρά και θα πρέπει να αναρρώσουν. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, θα πρέπει να αυξήσετε λίγο τόσο τη θερμιδική σας πρόσληψη όσο και της συνολικής πρόσληψης πρωτεϊνών, προκειμένου το σώμα σας να έχει στη διάθεσή του περισσότερα θρεπτικά συστατικά να μια σωστή ανάκαμψη. Τα πόδια σας χρειάζονται επειγόντως αυτές τις θερμίδες,και θα τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο, οπότε μην ανησυχείτε μήπως οι λίγες έξτρα θερμίδες γίνουν λίπος.

Ρεπό… από το γυμναστήριο

Το σώμα, οι μυς σας, και το κεντρικό νευρικό σας σύστημα θα πρέπει να έχουν γίνει ερείπια μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών. Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια βαριά προπόνηση πλάτης ακριβώς την επόμενη μέρα, τότε δεν δουλέψατε αρκετά σκληρά κάτω από την μπάρα με τα squat. Δώστε στα πόδια σας και τον εαυτό σας μια μέρα άδεια για να ξεκουραστείτε πλήρως και την μεθεπόμενη θα είστε πίσω στο γυμναστήριο σε πλήρη ισχύ για άλλες 2 ή 3 συνεχόμενες ημέρες!

Ελαφριά αερόβια μετά τα squat

Πολλοί bodybuilders και fitness ειδικοί συνιστούν μια χαμηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση, όπως διάδρομος ή stairmaster, μετά από μια έντονη προπόνηση ποδιών ώστε να αποβληθεί σιγά – σιγά όλο το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ στα πόδια μετά από μερικά σετ εξαντλητικών ασκήσεων. Εφ ‘όσον είστε σε θέση να κρατήσετε ισορροπία και δεν σας έρχεται λιποθυμία πάνω στο διάδρομο, κάντε 10 με 15 ελαφριά αποθέρμανση.

Διατάσεις ποδιών

Παντού. Όχι μόνο μετά την προπόνηση, αλλά και μετά το μπάνιο και στο σπίτι και το επόμενο πρωινό… βασικά, όπου μπορείτε, κάντε διατάσεις. Κάθε φορά που τεντώνετε τους μύες σας θα νιώθετε όλο και πιο ανακουφισμένοι από τους πόνους, όλο και πιο “ξεπιασμένοι”. Οι μύες των ποδιών σας, μαζί και οι τένοντές τους θα σας ευχαριστούν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Πιέσεις πάγκου: Πόσο καλά τις εκτελείτε;

Πιέσεις πάγκου: Πόσο καλά τις εκτελείτε;

Απομυθοποιώντας τις κατακλινείς πιέσεις πάγκου

Απομυθοποιώντας τις κατακλινείς πιέσεις πάγκου

Μέθοδοι προοδευτικότητας για κάθε είδος προπόνησης

Μέθοδοι προοδευτικότητας για κάθε είδος προπόνησης


 

Tags:

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο μηνιαίο newsletter του ensomati και λάβε προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά
για τους στόχους σου δωρεάν.


Copyright © 2012-2017 EnSomati - Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα