fbpx

Συμβουλές για ταχύτερη ανάρρωση μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών

Τι χρειάζεται εκτός από τις κλασικές διατάσεις ποδιών να κάνετε για ταχύτερη ανάρρωση μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
ανάρρωση από προπόνηση ποδιών

Έχετε μόλις τελειώσει μέχρι μια ακόμη απίστευτα βάναυση προπόνηση ποδιών. Κάνατε τα squat σας, τις πρέσες σας, τις πιέσεις και τις έλξεις σας και ό,τι άλλο ανθρωπίνως δυνατό για να καταστρέψετε το κάτω μέρος του σώματός σας και φύγατε έρποντας από το γυμναστήριο. Τώρα, όσο ωραίο και αν είναι το συναίσθημα μετά από μια έντονη προπόνηση, πρέπει να μεριμνήσετε για την σωστή ανάρρωση από προπόνηση ποδιών αλλιώς σας περιμένουν 2 πολύ δύσκολες μέρες.

Έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε με κάποιο μαγικό τρόπο να αποφύγετε το πιάσιμο των επόμενων ημερών μετά από μια βαριά εκγύμναση ποδιών; Λοιπόν, τίποτα δεν μπορεί να σας σώσει. Ωστόσο, μπορείτε να ελαττώσετε τον χρόνο που χρειάζεται για ανάρρωση από προπόνηση ποδιών σημαντικά ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές.

Πρωτεΐνη – αμέσως

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της προπόνηση σας, θα πρέπει να έχετε μέσα σε ένα σέικερ, 2 μερίδες σκόνης της αγαπημένης πρωτεΐνης για άμεση λήψη. Μην περιμένετε μέχρι να φτάσετε σπίτι, γιατί θα έχετε χάσει πολύτιμο χρόνο. Μετά το πέρας της προπόνησής σας, οι μύες σας είναι διψασμένοι για αμινοξέα, και για μια πρωτεΐνη γρήγορης αφομοίωσης. Φυλάξτε το σέικερ μέσα στην τσάντα σας ή το αυτοκίνητο και μη διστάσετε να το καταναλώστε αμέσως.

Διαβάστε επίσης: Ο απόλυτος οδηγός για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Ανεβάστε την πρόσληψη πρωτεΐνης για τις επόμενες 48 ώρες

Όπως ίσως γνωρίζετε, οι μυϊκές ίνες των ποδιών σας θα έχουν πιθανώς τραυματιστεί σοβαρά και θα πρέπει να αναρρώσουν. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών, θα πρέπει να αυξήσετε λίγο τόσο τη θερμιδική σας πρόσληψη όσο και της συνολικής πρόσληψης πρωτεϊνών, προκειμένου το σώμα σας να έχει στη διάθεσή του περισσότερα θρεπτικά συστατικά να μια σωστή ανάκαμψη. Τα πόδια σας χρειάζονται επειγόντως αυτές τις θερμίδες,και θα τις εκμεταλλευτούν στο έπακρο, οπότε μην ανησυχείτε μήπως οι λίγες έξτρα θερμίδες γίνουν λίπος.

Διαβάστε επίσης: Tροφές πιο πλούσιες σε πρωτεΐνη. Ποιες ανήκουν στο top 10

Ρεπό… από το γυμναστήριο

Το σώμα, οι μυς σας, και το κεντρικό νευρικό σας σύστημα θα πρέπει να έχουν γίνει ερείπια μετά από μια σκληρή προπόνηση ποδιών. Εάν μπορείτε να ολοκληρώσετε μια βαριά προπόνηση πλάτης ακριβώς την επόμενη μέρα, τότε δεν δουλέψατε αρκετά σκληρά κάτω από την μπάρα με τα squat. Δώστε στα πόδια σας και τον εαυτό σας μια μέρα άδεια για να ξεκουραστείτε πλήρως και την μεθεπόμενη θα είστε πίσω στο γυμναστήριο σε πλήρη ισχύ για άλλες 2 ή 3 συνεχόμενες ημέρες!

Ελαφριά αερόβια μετά τα squat

Πολλοί bodybuilders και fitness ειδικοί συνιστούν μια χαμηλής έντασης καρδιαγγειακή άσκηση, όπως διάδρομος ή stairmaster, μετά από μια έντονη προπόνηση ποδιών ώστε να αποβληθεί σιγά – σιγά όλο το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ στα πόδια μετά από μερικά σετ εξαντλητικών ασκήσεων. Εφ ‘όσον είστε σε θέση να κρατήσετε ισορροπία και δεν σας έρχεται λιποθυμία πάνω στο διάδρομο, κάντε 10 με 15 ελαφριά αποθέρμανση. Η ανάρρωση από προπόνηση ποδιών θα γίνει ένα τσικ πιο εύκολη έτσι.

Διατάσεις ποδιών

Παντού. Όχι μόνο μετά την προπόνηση, αλλά και μετά το μπάνιο και στο σπίτι και το επόμενο πρωινό… βασικά, όπου μπορείτε, κάντε διατάσεις. Κάθε φορά που τεντώνετε τους μύες σας θα νιώθετε όλο και πιο ανακουφισμένοι από τους πόνους, όλο και πιο “ξεπιασμένοι”. Οι μύες των ποδιών σας, μαζί και οι τένοντές τους θα σας ευχαριστούν!

Διαβάστε επίσης: Διατάσεις. Ποιες είναι οι σημαντικότερες που πρέπει να κάνουμε

Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες
Προπονήσου στο σπίτι ή το γυμναστήριο με δεκάδες δωρεάν προγράμματα γυμναστικής για κάθε στόχο
EnSomati Mealpro
EnSomati Mealpro

Προγράμματα διατροφής για απώλεια βάρους ή χτίσιμο μυικής μάζας, ειδικά σχεδιασμένα για αθλητική απόδοση, υγεία και ευεξία.


μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά

μάθε πως να χτίσεις μύες

Μάθε πως να χτίσεις μύες

Απλά και αποτελεσματικά


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ


Η προπόνησή σου στο επόμενο επίπεδο

EnSomati Fitpro

Κατέβασε προγράμματα γυμναστικής σχεδιασμένα για τους δικούς σου στόχους. Γυμνάσου με πρόγραμμα. Γυμνάσου σωστά.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.