Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα στο μαξιλάρι

Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα στο μαξιλάρι

Είδος άσκησης: Απομόνωσης, μονοαρθρική
Κύρια μυική ομάδα: Δικέφαλος βραχιόνιος
Εξοπλισμός: Μπάρα, Larry Scott
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

  • Πριν την άσκηση, σιγουρέψου ότι το Σκοτ είναι στο σωστό ύψος. Το κάθισμα δεν θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό ώστε να αναγκάζεσαι να σηκώνεις τους ώμους ούτε τόσο ψηλό ώστε να φεύγεις μπροστά κρατώντας την μπάρα.
  • Στήριξε τον τρικέφαλο στο μαξιλάρι στήριξης και πιάστε την μπάρα με ύπτια λαβή στο άνοιγμα των ώμων
  • Φέρε την μπάρα προς το μέρος σου με μια ομαλή τοξωτή κίνηση. Κράτησε για 1 δευτ. και σφίξε τους δικέφαλους στο τελείωμα
  • Χαμήλωσε το βάρος πίσω στην αρχική θέση με μια αργή και ελεγχόμενη κίνηση δίχως να κλειδώνεις πλήρως τους αγκώνες
  • Επανάλαβε

Καθώς τα χέρια κατεβαίνουν κάτω από τον παράλληλο θα έχεις την τάση να ρίξεις απότομα το βάρος. Μην το κάνεις αυτό, γιατί θα χάσεις την μισή κίνηση. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να κλειδώνεις τους αγκώνες σε πλήρη έκταση όταν κατεβάζεις.

Γι’ αυτή την άσκηση συνιστάται η χρήση στραβόμπαρας καθώς θέτει τους καρπούς σε μια πιο φυσική κλίση αποτρέποντας έτσι τυχόν τράβηγμα στον ωλένιο κερκιδικό.

Αν χρησιμοποιήσεις μια στενή λαβή (μικρότερη από το άνοιγμα των ώμων σου) θα στοχεύσεις περισσότερο την έξω μοίρα του δικεφάλου (το λεγόμενο στρογγύλεμα στα πλάγια). Αντιστοίχως, όσο πιο ευρεία λαβή χρησιμοποιήσεις τόσο πιο πολύ θα στοχεύσεις την εσωτερική μοίρα του δικέφαλου (τη λεγόμενη κορυφή του δικεφάλου).


Χτίσε μυς. Χάσε βάρος. Go Fitpro.

Διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα τώρα

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Λακτίσματα τρικέφαλων

Λακτίσματα τρικέφαλων

Άρσεις θανάτου με αλτήρες

Άρσεις θανάτου με αλτήρες

Πιέσεις ώμων με αλτήρες - καθιστές

Πιέσεις ώμων με αλτήρες – καθιστές

Εκτάσεις τρικεφάλων με τροχαλία στον πάγκο

Εκτάσεις τρικεφάλων με τροχαλία στον πάγκο

Πιέσεις πάγκου με μπάρα

Πιέσεις πάγκου με μπάρα

Πιέσεις κατακλινή πάγκου με αλτήρες

Πιέσεις κατακλινή πάγκου με αλτήρες

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.