Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα στο μαξιλάρι

Κάμψεις δικεφάλων με μπάρα στο μαξιλάρι

Είδος άσκησης: Απομόνωσης, μονοαρθρική
Κύρια μυική ομάδα: Δικέφαλος βραχιόνιος
Εξοπλισμός: Μπάρα, Larry Scott
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο

  • Πριν την άσκηση, σιγουρέψου ότι το Σκοτ είναι στο σωστό ύψος. Το κάθισμα δεν θα πρέπει να είναι πολύ χαμηλό ώστε να αναγκάζεσαι να σηκώνεις τους ώμους ούτε τόσο ψηλό ώστε να φεύγεις μπροστά κρατώντας την μπάρα.
  • Στήριξε τον τρικέφαλο στο μαξιλάρι στήριξης και πιάστε την μπάρα με ύπτια λαβή στο άνοιγμα των ώμων
  • Φέρε την μπάρα προς το μέρος σου με μια ομαλή τοξωτή κίνηση. Κράτησε για 1 δευτ. και σφίξε τους δικέφαλους στο τελείωμα
  • Χαμήλωσε το βάρος πίσω στην αρχική θέση με μια αργή και ελεγχόμενη κίνηση δίχως να κλειδώνεις πλήρως τους αγκώνες
  • Επανάλαβε

Καθώς τα χέρια κατεβαίνουν κάτω από τον παράλληλο θα έχεις την τάση να ρίξεις απότομα το βάρος. Μην το κάνεις αυτό, γιατί θα χάσεις την μισή κίνηση. Γι’ αυτό δεν θα πρέπει να κλειδώνεις τους αγκώνες σε πλήρη έκταση όταν κατεβάζεις.

Γι’ αυτή την άσκηση συνιστάται η χρήση στραβόμπαρας καθώς θέτει τους καρπούς σε μια πιο φυσική κλίση αποτρέποντας έτσι τυχόν τράβηγμα στον ωλένιο κερκιδικό.

Αν χρησιμοποιήσεις μια στενή λαβή (μικρότερη από το άνοιγμα των ώμων σου) θα στοχεύσεις περισσότερο την έξω μοίρα του δικεφάλου (το λεγόμενο στρογγύλεμα στα πλάγια). Αντιστοίχως, όσο πιο ευρεία λαβή χρησιμοποιήσεις τόσο πιο πολύ θα στοχεύσεις την εσωτερική μοίρα του δικέφαλου (τη λεγόμενη κορυφή του δικεφάλου).


Χτίσε μυς. Χάσε βάρος. Go Fitpro.

Διάλεξε το πρόγραμμα που σου ταιριάζει και ξεκίνα τώρα

ΜΠΕΣ ΣΤΟ ENSOMATI FITPRO


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ

Άρσεις τραπεζοειδών με αλτήρες

Άρσεις τραπεζοειδών με αλτήρες

Άρσεις τραπεζοειδών στον επικλινή

Άρσεις τραπεζοειδών στον επικλινή

Πρηνείς κάμψεις δικεφάλων με μπάρα

Πρηνείς κάμψεις δικεφάλων με μπάρα – Spider curl

Σφυροειδείς κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες

Σφυροειδείς κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες

Εμπρόσθιες άρσεις για ώμους με αλτήρες

Εμπρόσθιες άρσεις για ώμους με αλτήρες

Πιέσεις στήθους στο μηχάνημα

Πιέσεις στήθους στο μηχάνημα

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2020 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.