fbpx

Προγράμματα Ασκήσεων Fitpro

Περιηγήσου στα προγράμματα ασκήσεων του ΕnSomati Fitpro και βρες ένα που να ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες. Δεν ξέρεις ποιο είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γυμναστικής για σένα; Απλά απάντησε το ερωτηματολόγιο Fitpro και θα στο βρούμε εμείς!

Πως να επιλέξεις το ιδανικό πρόγραμμα για εσένα

Η επιλογή του σωστού προγράμματος γυμναστικής είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων σου. Στο Ensomati Fitpro έχουμε ένα πρόγραμμα για κάθε στόχο. Ωστόσο είναι εύκολο να μπερδευτείς κοιτώντας την πληθώρα από προγράμματα ασκήσεων που διαθέτουμε. Ας ξεκαθαρίσουμε λίγο το τοπίο ώστε να κάνουμε την επιλογή σου λίγο πιο εύκολη.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να επιλέξεις ένα πρόγραμμα προπόνησης που να ταιριάζει με το επίπεδο εμπειρίας σου. Μην κάνεις το λάθος να επιλέξεις ένα πρόγραμμα για προχωρημένους αν δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία με βάρη ελπίζοντας για γρήγορα αποτελέσματα, διότι δεν θα είσαι σε θέση να εκτελέσεις το εν λόγω πρόγραμμα σωστά.

Στο EnSomati Fitpro έχουμε χωρίσει τα επίπεδα εμπειρίας σε 3 βαθμίδες: Αρχάριοι, Ενδιάμεσοι και Προχωρημένοι. Αρχάριος θεωρείται ένας ασκούμενος που δεν έχει καμία προηγούμενη εμπειρία στο χώρο της γυμναστικής. Ενδιάμεσος είναι ο ασκούμενος που έχει τουλάχιστον 1 χρόνο εμπειρίας και εξοικείωσης με την πλειονότητα των βασικών ασκήσεων σωματικής διάπλασης. Προχωρημένος είναι ο ασκούμενος που έχει απόλυτη εξοικείωση με όλες τις ασκήσεις, ακόμα και τις πιο σύνθετες και μπορεί να τις εκτελέσει με άρτια τεχνική.

Έπειτα, θα πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με τους στόχους σου. Θέλεις να αυξήσεις και να τονώσεις τη μυικότητα σου ή να χάσεις λίπος και να γραμμώσεις; Όσο πιο σαφής είσαι ως προς το τι θες να επιτύχεις τόσο πιο εύκολο θα είναι να βρεις το σωστό πρόγραμμα ασκήσεων και τόσο καλύτερα θα είναι τα αποτελέσματά σου.

Στη συνέχεια, σκέψου πόσες μέρες μπορείς να διαθέσεις για γυμναστική. Μην προσπαθήσεις να τοποθετήσεις ένα πυκνό πρόγραμμα γυμναστικής 5 ή 6 ημερών στην ήδη πολυάσχολη ζωή σου. Θα καταλήξεις να παραλείψεις ημέρες ή δεν θα καταφέρεις να ξεκουράζεσαι επαρκώς και τελικά θα αποτύχεις τους στόχους σου. Οπότε, πάρε μια ρεαλιστική απόφαση που θα σου αποδώσει το μικρότερο ποσοστό παρέκκλισης.

Τέλος, επίλεξε μια διάρκεια προπόνησης που θα είσαι σε θέση να φέρεις εις πέρας. Τα περισσότερα προγράμματα ασκήσεων του EnSomati Fitpro είναι σχεδιασμένα για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. 8 εβδομάδες για παράδειγμα. Δεν πρόκειται να λάβεις τα ιδανικότερα αποτελέσματα αν την εκτελέσεις σε 4 μόνο εβδομάδες και μετά την παρατήσεις. Και συνήθως προγράμματα 8 και άνω εβδομάδων περιλαμβάνουν 2 έως 3 φάσεις εκγύμνασης με βαθμιαία πρόοδο σε ένταση. Κι εδώ θέλει επίσης μια ρεαλιστική απόφαση από μέρος σου ως προς το χρονικό διάστημα δέσμευσης.

Πάνω από όλα όμως, θα πρέπει να έχεις ρεαλιστικές προσδοκίες τόσο από το πρόγραμμα που ακολουθείς όσο και από τον ίδιο σου τον εαυτό. Μην παρασύρεσαι από τα fitness models που βλέπεις στα περιοδικά και τους διάσημους fitness coaches στα social media. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά έχουν ξοδέψει πάνω από 10 χρόνια στα γυμναστήρια και το κάνουν ως εργασία πλήρους απασχόλησης. Θέσε μικρούς, εφαρμόσιμους στόχους κάθε φορά και χτίσε το σώμα που ονειρεύεσαι βήμα-βήμα, χωρίς να συγκρίνεσαι με άλλους.

Ολοκληρώνοντας, θα πρέπει να τονίσουμε και την μεγάλη σημασία της διατροφής. Μπορεί να έχεις στα χέρια σου το καλύτερο πρόγραμμα γυμναστικής στον κόσμο. Αν δεν το υποστηρίξεις με την κατάλληλη διατροφή για τον στόχο που έχεις βάλει θα λάβεις μόνο τα μισά αποτελέσματα. Έκανες ήδη το πρώτο βήμα να κατεβάσεις ένα σωστό πρόγραμμα ασκήσεων. Τσέκαρε να έχεις και διατροφή σωστά για να επιτύχεις τους στόχους σου στο φουλ.

Γι’ αυτό κι εμείς προσφέρουμε 20% έκπτωση με κάθε συνδυαστική αγορά πλάνου διατροφής Mealpro και προγράμματος γυμναστικής Fitpro. Ενίσχυσε την προσπάθειά σου με ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα διατροφής ειδικά σχεδιασμένο για τους δικούς σου στόχους. Μπες τώρα στο Ensomati Mealpro και διάλεξε το πρόγραμμα διατροφής που θα συνοδέψει τη διατροφή σου.

Καλές προπονήσεις!

Επισκέψου την σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις αν έχεις απορίες σχετικά με τα προγράμματα που παρέχουμε και τον τρόπο απόκτησής τους.

Όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για να χτίσεις το σώμα που θες

Χτίσε μύες. Χάσε βάρος.

Εγγράψου στο εβδομαδιαίο newsletter του EnSomati και λάβε δωρεάν προγράμματα και συμβουλές προπόνησης ειδικά για τους στόχους σου.Copyright © 2012-2021 EnSomati - Όλα τα νομικά δικαιώματα κατοχυρωμένα. Οι εικονογραφήσεις σε αυτό το site αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της EnSomati. Συμβουλευτείτε πάντα τον προσωπικό σας ιατρό πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα γυμναστικής ή διατροφής. Το περιεχόμενο σε αυτόν τον ιστότοπο προορίζεται αποκλειστικά για ενημερωτικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή ή ως αντικατάσταση ενός εξειδικευμένου επαγγελματία υγείας.